Trandafirul in ingrijirea pielii

Trandafirul in ingrijirea pieliiDenumit „regina” aromelor, uleiul esential de trandafir este unul dintre uleiurile cele mai putin toxice, cu larga utilizare in industria cosmeticelor.

Uleiul esential de trandafir mentine o buna hidratare a pielii, fiind de un real folos in cazul tenurilor sensbile, cu probleme (acnee), sau a celor imbatranite.
 

Uleiul esential de trandafir
• actioneaza benefic la nivelul pielii, avand efect antiseptic, antiinflamator, antibacterian;
• este util in caz de sensiblitate crescuta si alergii cutanatate;
• are proprietati regeneratoare, tonifiante si antirid, prelungind tineretea pielii si redandu-i vitalitatea si tonicitatea;

• este utilizat in tratamentele estetice pentru detoxifierea pielii;
 

Apa de trandafir este utilizata in special in caz de piele uscata, inflamata, sensibila, cu tendinta la imbatranire.

Demachiantul si crema ce contin ulei esential de trandafir sunt deosebit de benefice in special pentru pielea sensibila.
• dezinfecteaza pielea;
• combate acneea si ridurile;
• au proprietati tonifiante si hidratante, imbunatatind aspectul si tonicitatea tenului

Text:  Dr. Ruxandra Constantina
Medic specialist Medicina de familie
Competenta apifitoterapie
Centrul Medical MED-AS
021/3130532

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *