Tratarea hemoroizilor in sarcina

Sunt insarcinata si am hemoroizi. Ce sa fac?Hemoroizii sunt tumori varicoase formate prin dilatarea venelor aflate in interiorul sau sub pielea anusului (interni sau externi).  Crizele de hemoroizi apar mai des in perioada graviditatii. Patru femei insarcinate din zece sufera de hemoroizi.

Presiunea abdomenului datorata dezvoltarii fatului, secretiile hormonale, constipatia sunt cauze care pot explica aparitia crizelor. Primele simptome? Mici umflaturi, mancarimi si arsuri anale, uneori asociate cu dureri si sangerari. Trebuie sa va tratati imediat pentru a nu agrava situatia in momentul nasterii. Tratamentul este necesar pentru ca medicii nu va vor opera cat sunteti gravida.

Ca sa calmati durerea:
1. Spalati-va cu ceaiuri de musetel pentru ca are proprietati vaso-dilatatoare. Este indicat sa le faceti inainte de aplicarea tratamentului local (unguente).
2. Folositi creme anti-hemoroizi permit recuperarea tonicitatii vaselor sanguine de la nivelul anusului. In cazul hemoroizilor interni, supozitoarele completeaza tratamentul.
3. Pentru dureri severe tratamentul pe cale orala cu medicamente este necesar numai cu avizul medicului. Multe medicamente sunt contraindicate femeilor insarcinate.

Atentie!
Tratamentul nu trebuie prelungit mai mult de 7 zile fara avizul medicului.
Consultatia este obligatorie pentru a putea fi descoperita o alta boala locala asociata, daca este cazul. Paracetamolul este singurul medicament autorizat in perioada cat sunteti gravida.
Trebuie sa cunoasteti reactiile adverse pe care le are tratamentul asupra copilului. Lupta contra constipatiei (des intalnita la gravide) este esentiala in prevenirea si aparitia hemoroizilor.  Mancati multe fructe, legume, beti multa apa! Evitati mesele abundente!
Daca nu va ajuta puteti lua si laxative usoare. Trebuie sa renuntati la anumiti factori care favorizeaza aparitia hemoroizilor: pozitie pe scaun prelungita, mese abundente, alcool si cafea.