Trei obiceiuri care ne strică ziua

Ziua bună se cunoaște de dimineața. De aceea, în fiecare dimineață, prin rutinele pe care le formăm, ne creionăm modul în care se va desfășura ziua ce ni se deschide în față. Oamenii de succes au o rutină clară de la care nu abat nici în zilele săptămânii, nici în cele de week-end.

Iată care sunt cele trei obiceiuri toxice care îți distrug ziuaDormi cu telefonul pe noptieră

Dacă ultimul lucru pe care îl vezi înainte de a adormi e ecranul telefonului tău, creierul nu se poate odihni corespunzător.

Dincolo de potențialul pericol al undelor electromagnetice emise de telefon, dormitul cu telefonul lângă cap, mai ales dacă nu este dat pe silențios, îți menține creierul alert cu gândul la sarcini, conversații și notificări. Dacă e posibil, lasă telefonul pe modul avion – sau închis – pe hol sau în altă cameră cu cel puțin jumătate de oră înainte de ora de culcare.

Alocă ultimele minute de dinainte de somn unei lecturi ușoare  sau unei scurte meditații în care să te focusezi pe respirație și să enumeri câteva motive pentru care ești recunoscătoare.

Te trezești prea târziu

Pentru a câștiga câteva minute în plus de somn, îți setezi alarma cât mai târziu posibil. Apoi, te grăbești să te speli, să-ți bei cafeaua, alergi spre locul de muncă sau sari peste micul dejun. Nu trebuie să te trezești cu noaptea în cap pentru a avea o zi mai productivă, dar dacă reușești să aloci în fiecare dimineață, înainte de a pleca de acasă, timp suficient pentru a face câteva exerciții fizice de înviorare, a-ți savura micul dejun, a face ordine și a medita, corpul se va pune în mișcare în ritmul său natural. Asta te face să te simți mai energică în restul zilei. Pune ceasul să sune cu jumătate de oră mai devreme în fiecare dimineață. Străduiește-te să te culci cu 30 de minute mai devreme seara și să adormi, în general, la aceeași oră.

Amâni sarcinile dificile

Dimineața e perioada naturală a zilei când corpul are cea mai mare cantitate de energie. Apucă-te de sarcinile dificile prima oară, și lasă pentru finalul zilei proiectele sau sarcinile ușor de rezolvat. Altfel, pe lângă faptul că se vor aduna, vei sta încontinuu stresată cu gândul la mormanul de activități neplăcute de care trebuie să te apuci, iar asta îți va provoca surmenajul fizic și emoțional.

Foto Shutterstock