Trenduri noi: papioanele din pene

Daca ati fi crezut ca in moda s-a zis tot ce era de zis si s-a facut tot ce era de facut, va spunem noi ca va inselati. Se pare ca resursele sunt inepuizabile, iar fashionistii nu au decat sa se bucure la asemenea veste. Noile trenduri in materie de vestimentatie si accesorii vestimentare nu uimesc doar doamnele, ci ii surprind, inevitabil, si pe domni.

Lansarea colectiei The Feather Bowtie by SkookaDesign, a designerului Ghazaleh Emami, a trezit curiozitatea tuturor invitatilor prezenti la eveniment. Talentata iranianca a reusit sa imbine clasicul cu modernul prin crearea unor elegante papioane din pene.

 Tonica TV: Au curaj barbatii din Romania sa poarte papioane din pene?

Ghazaleh Emami: Nu sunt sigura! Asta vreau sa testez! Deocamdata am o singura persoana mai curajoasa care a incercat un astfel de papion.

 

Tonica TV: Cum ti-a venit ideea sa faci papioane din pene?

Ghazaleh Emami: Eu fac papioane de cativa ani si tot timpul incerc sa fac ceva diferit, dintr-un material diferit, intr-un stil diferit, cu aplicatii diferite. Colectiile trecute au incorporat papioane din dantela, cu strasuri, pietre semipretioase si motive metalice. Am avut in gand mult timp sa fac papioane din pene, dar nu stiam daca este realizabil din cauza muncii de mana.

 

Tonica TV: Cum a inceput pasiunea ta pentru confectionarea papioanelor?

Ghazaleh Emami: Totul a inceput ca un hobby in iarna anului 2011. Initial am creat bijuterii si accesorii din pietre semipretioase, si in urma cu un an si jumatate am creat prima colectie de papioane, iar de curand, si de cravate.

 

Tonica TV: In prezent creezi accesorii vestimentare doar pentru barbati. Sunt mai pretentiosi barbatii decat femeile in ceea ce priveste alegerea unei tinute?

Ghazaleh Emami: Cu siguranta, da! Barbatii sunt mai greu de satisfacut in ceea ce priveste alegerea vestimentatiei. Mai greu ajung la o intelegere cu un client barbat in privinta alegerii modelului, culorii, tesaturii, decat cu o femeie.

 

Tonica TV: O tinuta elegenta presupune un anumit material la papion?

Ghazaleh Emami: Da! O tinuta eleganta cere un material mai placut si mai pretios, atat la atingere, cat si la vedere. De exemplu, un satin, o matase naturala sau o matase vegetala.

 

Tonica TV: Cu ce se asorteaza culoarea papionului?

Ghazaleh Emami: Cu costumul, cu camasa sau chiar cu pantofii. Am avut clienti care au incercat sa-si asorteze papionul cu culoarea curelei, cu accesoriile pe care le-au avut si cu batista de buzunar.

 

Tonica TV: Cravata sau papion? Cum si cand stim ce sa ne alegem?

Ghazaleh Emami: Depinde cred de stilul fiecaruia. Barbatii in general nu prea au curaj sa poarte papion. Eu am facut si o linie de cratave si am vazut ca au fost mult mai receptivi la cravate decat la papioane.

 

Tonica TV: Care ar fi regulile de baza in alegerea unui papion?

Ghazaleh Emami: Cred ca in primul rand ar trebui sa se asorteze stilului personal al fiecaruia, stilul de imbracaminte. De asemenea, sunt importante si culorile pe care si le aleg, dar conteaza si culoarea tenului fiecaruia.

 

Tonica TV: Cam ce pret are un papion cu pene?

Ghazaleh Emami: Depinde din ce pene a fost confectionat. Am folosit pene de fazan, de prepelita, de bibilica, de paun si de curcan, naturale, nevopsite, iar unele au fost mai greu de obtinut. Preturile incep cu 150 lei si ajung pana la 250 lei.

 

Text: Madalina Manole