Trucuri si sfaturi vestimentare… de la designeri si vedete

Femeile, mai mult decat barbatii, apeleaza foarte des la trucuri vestimentare pentru a-si scoate in evidenta o anumita calitate sau, din contra, pentru a-si ascunde o imperfectiune a corpului. Aceasta abordare fashion ne place si ne incanta privirea, asa ca am stat de vorba cu o parte dintre cei mai renumiti stilisti si designeri autohtoni si am „furat” de la fiecare cate un sfat vestimentar eficient. Totodata, aflati ca si vedetele noastre pacalesc ochiul cu anumite trucuri pe care le-au dezvaluit, in exclusivitate, pentru noi.Sfaturile vestimentare ale designerilor

Maurice Munteanu, stilist vestimentar: „Eu sunt de parere ca o persoana plinuta ar trebui sa poarte tinute structurate pe corp, combinate cu topuri sau volume in partea de sus, in asa fel incat sa existe un echilibru perfect. In niciun caz, persoanele plinute nu ar trebui sa poarte haine largi si supradimensionate.”

Madalina Dorobantu, designer vestimentar Pas du Tout: „Femeile cu solduri mari ar trebui sa-si contureze talia pentru ca, de obicei, acest gen de conformatie presupune o talie mai mica. Ar trebui sa nu poarte nimic strans pe solduri si sa-si contureze bustul.”

Alexandra Calafeteanu, designer vestimentar: „Doamnele care nu au un bust generos ar putea opta pentru bluze cu volane, cu buline, cu carouri, cu volum in partea de sus, cum este modelul picior de cocos. De asemenea, daca punem o culoare stridenta in partea de sus si o fusta conica in partea de jos, atrage atentia asupra bustului si creeaza iluzia optica de marire.”

Mirela Fraser, designer vestimentar FeMale: „Femeile care au picioare groase ar trebui sa poarte tinute in stilul anilor ‘50, adica lungimea fustei sa ajunga undeva in dreptul gleznei, chiar 10-15 cm mai sus de glezna. Pe de alta parte, un alt truc vestimentar vine din partea culorilor. Accentuarea culorilor mai inchise in jurul taliei si purtarea celor mai deschise in partea de sus, dar si decolteul in forma de V si clavicula lasata la vedere creeaza iluzia de subtire, de slab.”

Trucurile vestimentare ale vedetelor

Ami, artist: „Eu, ca sa par putin mai inalta, pentru ca sunt mica de inaltime, port pantaloni cu talie inalta si largi. Totodata, port tocuri inalte, ascunse sub pantaloni.

Andreea Raicu, prezentator TV: „Trucul meu vestimentar este sa ma imbrac in functie de felul in care ma simt. Indiferent daca este un eveniment sport, eu, daca simt sa ma imbrac diferit, asa ma imbrac, incercand totusi sa respect dress code-ul evenimentului.”

Alina Eremia, artist: „Daca ai pulpele putin mai voluminoase, atunci poarta pantaloni cu fota.”

Jojo, actrita: „Eu sunt mai mica de inaltime si atunci port pantaloni evazati, pentru ca lungesc piciorul, in combinatie cu un toc inalt ascuns sub pantalon.”

Text: Madalina Manole