Tu ce preferi: cumparaturile online sau cele din magazin?

0a1a59125489Desi cumparaturile online ocupa mai putin timp si nu trebuie sa stai in trafic pentru a ajunge la magazin, apoi sa te plimbi cateva ore pana gasesti ceea ce doresti, o cercetare recenta efectuata de catre Clothes Show Live a constatat faptul ca gasirea unui articol de imbracaminte pe internet necesita in jur de 22 de ore pana la gasirea si la achizitionarea acestuia, comparativ cu 3,6 ore pe care le petreci intr-un magazin real.

“Cumparaturile online, la prima vedere, pot parea o optiune mai rapida si mai usoara, insa cercetarile noastre curente au demonstrat faptul ca acest fel de shopping nu este la fel de placut ca o vizita in magazine, in care exista o probabilitate de 6 ori mai mare sa gasesti articolul de imbracaminte dorit”, a spus producatoarea studiului, Maryam Hamizadeh pentru Daily Mail.

La studiu au participat mai mult de 3.000 de persoane, constatandu-se astfel faptul ca 8 din 10 femei prefera sa merga cumparaturi in magazine.

In plus, aproximativ jumatate dintre femei au spus ca modul cel mai placut pentru petrecerea timpului liber este sa mearga la cumparaturi, in timp ce barbatii prefera sa-l petreaca pe al lor intr-un pub.

In urma efectuarii studiului s-a constatat ca, in medie, femeile petrec 22 de ore pentru cumparaturile online in fiecare luna si 18 ore in magazinele reale. Ele cumpara in jur de cinci articole de imbracaminte in fiecare luna din magazinele reale, comparativ cu doar un articol achizitionat cu ajutorul internetului.

Desi sistemele de securitate sunt din ce in ce mai complexe si eficiente, exista si riscuri asociate cumparaturilor online, cel mai frecvent fiind furtul informatiilor personale (numarul de card, adresa etc).

Text: Andreea Popescu