Tu preferi intalnirea online sau pe cea face-to-face?

1a5aa4yIntalnirile online par sa castige din ce in ce mai multa popularitate in randul oamenilor, dupa ce, in urma unei anchete, s-a constatat faptul ca majoritatea persoanelor prefera sa isi dea intalniri cu alte persoane virtual, decat in baruri sau in cluburi.
O persoana din 3 admite ca ar alege internetul daca ar fi pusa in situatia de a alege intre intalnirea online si cea „face-to-face”. Totul se intampla poate din cauza comoditatii, a faptului ca iesirile in oras necesita timp sau, pur si simplu, fiindca oamenii se feresc de intalniri prea lungi cu prietenii si familia.

1 din 6 britanici prefera sa comunice prin intermediul mijloacelor electronice decat sa se intalneasca personal cu interlocutorii in baruri sau la petreceri si numai 1 din 12 doresc sa isi dea intalnire in cluburi de noapte.
3 din 5 britanici doresc sa se intalneasca cu alte persoane dupa ce au socializat pe internet si un uimitor procent de 84% s-au intalnit realmente cu cineva, in urma unei convorbiri pe internet.
“In trecut, intalnirile online erau subiecte tabu pentru societate”, a declarat Jessica Powell.
„Cu toate acestea, tot mai multi oameni vad avantajele reuniunii online”, a mai adaugat aceasta, subliniind ca stilul de viata agitat este motivul acestei schimbari de mentalitate.
„Viata este atat de agitata, incat oamenii nu mai au timp sa mearga in baruri sau in alte parti pentru a schimba pareri cu alte persoane si nu doresc ca putinul timp liber de care dispun sa il foloseasca in acest sens. Majoritatea prefera ca retelele online sa faca treaba asta pentru ei, astfel incat ei sa stea acasa si sa tasteze”.
„In plus, unul din avantajele mass-media este faptul ca internetul te aduce mai aproape de persoanele din zona ta locala”, a mai adaugat aceasta.

V-ati intrebat vreodata cat de bine merg relatiile dintre doi oameni care se cunosc pe internet, prin intermediul retelelor de socializare?

Text: Andreea Popescu