Un bebelus a fost salvat de dr. Carstoveanu cu ajutorul unui proiect caritabil

Un bebelus a fost salvat de dr. Carstoveanu cu ajutorul unui proiect caritabilFundatia Genesis Collegiate s-a alaturat si anul acesta eforturilor medicului Catalin Carstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva neonatologie de la Spitalul Marie Curie. Astfel, impreuna au reusit sa stranga 20 000 de euro pentru achizitionarea unui aparat de dializa cu ajutorul caruia medicul a reusit sa salveze viata unui nou nascut.

O incercare de salvare a unui bebelus cu sanse minime de supravietuire s-a transformat astfel intr-un succes, dar si intr-o premiera mondiala. Copilul a beneficiat de o dializa hepato-renala care nu se putea face fara acest aparat care a fost oferit spitalului Marie Curie datorita eforturilor medicului Carstoveanu si a oamenilor generosi care s-au alaturat initiativei Genesis Collegiate.

 Despre oameni generosi si minunile pe care le fac  

“A da este o datorie morala a fiecarui individ care traieste pe aceasta planeta mult mai bine decat semenii lui. A da este puterea faptei bune pe care fiecare dintre noi avem obligatia de a o arata copiilor nostri. De aceasta data, „a da” inseamna ca bebelusii nascuti prematur „vor avea” o sansa „sa fie”. Sa fie in viata. Ne bucuram foarte mult ca putem sa contribuim la achizitionarea aparatului de dializa pentru spitalul Marie Curie si sa ajutam astfel la salvarea vietilor unor copii.”, a declarat Ioana Necula, presedintele Fundatiei Genesis Collegiate.

Catalin Carstoveanu este un om si un medic extraordinar, recunoscut pentru eforturile uriase pe care le-a facut pentru a depasi limitarile sistemului de sanatate care de multe ori nu ofera pacientilor sansa la viata. Inaintea evenimentului caritabil nu mai plecase de 4 zile din spital pentru a fi alaturi de bebelusul care trebuia salvat. Dr. Carstoveanu este cel care a reusit sa refaca de la zero sectia de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Marie Curie dezvoltand proiecte se strangere de fonduri.

 

Text: Bianca Badescu