Unghii cu gel sau unghii cu acril? Cum faci alegerea corecta?

unghii-cu-gel-sau-acrilFemeile au foarte multe optiuni atunci cand vine vorba despre manichiura la salon. Daca te gandesti sa iti pui unghii false, s-ar putea sa fii intrebata de catre specialistul in domeniu daca optezi pentru gel sau pentru acril. Inainte de a lua orice decizie, exista cateva aspecte despre care ar trebui sa te informezi. Acrilul se aplica deja de o perioada destul de lunga de timp in industria frumusetii, prin combinarea unui lichid cu o pudra care sa creeze un strat protector pe unghiile naturale. Acrilul se intareste doar atunci cand este expus la aer si, in acest moment, pe stratul creat se poate da si culoarea.Unghii cu acril sau unghii cu gel?

Spre deosebire de acril, gelul se intareste in momentul in care este expus la lumina UV. Aplicarea gelului este asemanatoare cu aplicarea ojei, pentru ca intotdeauna este nevoie de un strat de baza, de unul de culoare si apoi un top coat. Fiecare strat se usuca dupa ce este expus la lumina UV timp de doua-trei minute. Atat manichiura cu gel, cat si cea acrilica presupun un procedeu chimic pentru a avea aderenta pe unghia naturala, insa, cu toate acestea, exista diferente intre cele doua.

Pro unghii cu acril

Daca o unghie cu acril se crapa, aproape ca poate fi reparata chiar acasa. Procesul de indepartare este simplu in momentul in care este realizat de catre un profesionist. Unghiile acrilice au o durata de viata mai mare si o rezistenta mult mai crescuta, acrilul se poate aplica pe unghia naturala sau tips. Unghiile cu acril sunt perfecte pentru persoanele care au probleme cu unghiile naturale, carora li se crapa, care tasteaza foarte mult si foarte repede.

Si contra

Unghiile cu acril pot deteriora patul unghiei si pot da nastere unui mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor. Unghiile cu acril arata mai putin natural fata de unghiile cu gel, mai ales daca sunt aplicate in mod incorect. Aplicarea unghiilor cu acril presupune si un miros neplacut, tocmai de aceea femeile gravide sunt sfatuite ca, in timpul sarcinii, sa nu recurga la acest procedeu.

Unghii cu gel

Unghiile cu gel au un aspect natural, iar gelul este considerat o varianta mult mai prietenoasa fata de acril. Insa gelul nu are o rezistenta la fel de mare precum cea a acrilului. Manichiura cu gel este mai greu de obtinut acasa, deoarece este nevoie de o lampa, precum si de alte produse speciale. In momentul in care o unghie cu gel se crapa, ea nu poate fi reparata acasa, de aceea este nevoie sa iti faci imediat o programare la salon. Totusi, este foarte important ca manichiura sa fie ingrijita si realizata de catre un profesionist.

Text: Ruxandra Dumitrescu