Unghii frumoase și sănătoase – mic ghid de îngrijire

Indiferent dacă ești o persoană care își face unghiile în mod tradițional sau cineva care alege un salon de manichiură, oricum ar fi îți dorești unghii sănătoase, care să arate impecabil. Așa că am adunat câteva sfaturi, bune de urmat pentru o manichiură demnă de invidiat.

Unghiile sunt cartea de vizită a oricărei femei. Prin urmare, este obligatoriu să-i acordăm manichiurii o atenție sporită. Dacă nu îți permiți să ajungi la un salon de manichiură cel puțin o dată pe lună, atunci fă tot posibilul să îți îngrijesti cât mai bine unghiile și acasă.
Păstrează-ți mâinile curate

Înainte de a face orice activitate, este important să te asiguri că unghiile și pielea din jurul lor sunt perfect curate. Apoi înlătură orice urmă a ojei cu un dizolvant sau orice altceva care să nu usuce cuticulele inutil. Un sfat bun de urmat în acest sens, potrivit experților este să folosești o periuță de dinți pe care să aplici săpun, după care să cureți ușor unghiile și pielea. Acest truc va elimina murdăria și va exfolia pielea moartă din jurul unghiei, fără a fi nevoie de substanțe chimice care usucă și afectează.

Fii blândă cu unghiile tale

Unghiile tale sunt delicate, iar curățarea lor prea agresivă poate duce la o infecție, în cele mai rele cazuri. De exemplu, utilizarea intrumentelor pentru manichiură, de metal, folosite pentru a curăța dedesubtul unghiei poate duce la dezlipirea acesteia de piele, ducând la onicoliză. Evită să faci acest lucru, curățându-ți unghiile prin spălare.

Sănătate înainte de lungime

Într-adevăr unghiile lungi sunt frumoase, dar dacă faci parte din acea categorie a căror unghii se rup sau de crapă repede, ar trebui să alegi întotdeauna o formă mai scurtă a lor, cel puțin să începi cu asta. O formă scurtă a unghiilor cu marginile rotunjite sunt mai ușor de întreținut și arată mult mai curate, astfel încât să te poți concentra pe construirea rezistenței acestora.

Ține o pilă de unghii în poşetă

Dacă ești o persoană a cărei activitate duce la ruperea sau crăparea unei unghii, ține cu tine o pilă de unghii la îndemână pentru a fi pregătită să intervii imediat după accident. Cel mai corect mod de a pili o unghie este să o faci într-o singură direcție pentru un finisaj mai fin. Dar este foarte important să folosești o pilă de calitate, confecționată din sticlă, care poate fi folosită și pentru cele mai fragile unghii.

Nu uita să ai grijă și de trusa de îngrijire a unghiilor

Dezinfectarea și curățarea ustensilelor de curățare a unghiilor este obligatorie între utilizări, fiind la fel de importantă ca și curățarea pensulelor de machiaj. Pentru a-ți menține unghiile sănătoase, este recomandată spălarea ustensilelor cu apă și săpun, după care dezinfectarea acestora cu alcool medicinal. Și, foarte important, înlocuiește regulat acele accesorii care se uzează rapid precum pila sau buffer-ul.

Lasă cuticulele în pace

Cuticulele au un rol foarte important și anume sigilează zona de la baza unghiei. Deci, atunci când tai sau împingi cuticulele, rupi bariera de protecție a unghiei, lăsându-te vulnerabilă în fața bacteriilor și a posibilității de infecție la unghii. Însă, dacă te numeri printre acele femei care chiar nu le suportă sau le consideră insestetice, specialiştii recomandă ca pur și simplu să le împingi cu un bețișor din lemn de portocal, o dată pe săptămână, și neapărat când ieși de la duș pentru că sunt mai moi și nu le agresezi atât de mult. După aceea masează toată baza unghiei cu ulei special pentru cuticule sau o loțiune cremoasă, hidratantă.

Text: Iulia Mirică