Universul vibrant Anna Sui

-0a0a0a0a0a0a0a0a00450h_876147856_north_683x1024Anna Sui, sau “designerul care nu face compromisuri”, s-a nascut pe 4 august 1964 in Detroit si este un reputat designer newyorkez de origine asiatica. Anna Sui este fondatoarea brandului cu acelasi nume, producator international de imbracaminte, produse de parfumerie si cosmetice, incaltaminte si accesorii. Inca din copilarie, mai exact de la frageda varsta de patru ani, Anna si-a manifestat interesul si totodata talentul pentru moda, reusind cu desavarsire sa decupeze si mai apoi sa lipeasca in caietele ei cele mai frumoase modele din revistele de moda, care, mai tarziu, i-au servit drept inspiratie pentru cariera ce avea sa urmeze.

 

Anna Sui – pata de culoare din moda


Constienta de talentul si inclinatia artistica, Anna s-a mutat la New York, unde a urmat cursuri de arta si design la Parsons New School, pe care, dupa doi ani, a decis sa o abandoneze pentru a lucra ca designer liber profesionist pentru diverse companii de articole sportive. In 1991 si-a lansat prima prezentare de moda, sustinuta de prietenele ei Naomi Campbell si Linda Evangelista, care a fost un real succes, prezenta supermodelelor pe podium sporind atentia media. Primul boutique Anna Sui a fost deschis in 1992, cu un decor futurist, cu pereti in culoarea lavandei si podele rosii, un design inedit, vesel si colorat, o similitudine perfecta cu intreaga creatie Anna Sui. Nonconformista creatoare este cunoscuta si pentru realizarea show-urilor de moda fabuloase, care amplifica autenticitatea si simtul artistic deosebit. Stilul adoptat de creatoare este unul boem si fantezist, inspirat din diverse culturi. Creatia Sui de dominatie retro este una plina de optimism, proaspata, tanara si plina de culoare. Croiala asimetrica cu un design futurist, materialele fluide, gama cromatica bogata, drapajele senzuale, imprimeurile geometrice, motivele florale, bijuteriile opulente si ornamentele inovatoare sunt atributele de identitate ale brandului Anna Sui.

{besps}anna-sui|width=300|height=400{/besps}

Fantezista creatoare a castigat admiratia publicului si a criticilor de specialitate, primind numeroase premii si ovatii pentru intreaga cariera: in 1993 a primit premiul “Perry Ellis” Noul Talent in Moda din partea CFDA (Consiliul Designerilor de Moda din America), iar in 2009 a fost premiata cu Geoffrey Beene Lifetime Achievement, tot de catre CFDA, premiu care omagiaza realizarile marcante ale designerilor in industria fashion. Brandul Anna Sui se bucura de o clientela exclusivista, celebritati precum Naomi Campbell, Liv Tyler, Mischa Barton, Hilary Duff, Leighton Meester, Blake Lively sau Agyness Deyn imbratiseaza stilul vibrant impus de designer. Brandul de lux Anna Sui detine un lant de magazine la nivel mondial si un imperiu fashion cu o cifra de afaceri estimata la aproximativ 400 de milioane de dolari.

 

Text: Alexandra Lupu; Surse: www.infomat.com, www.elle.com