Valentino, peste 1,5 miliarde de dolari, din modă

Cunoscutul creator Valentino Garavani are o avere estimată la peste 1, 5 miliarde de dolari, chiar dacă s-a retras de la “cârma” casei de modă de 17 ani.

Designer-ul a fondat cunoscutul brand în 1960, la Milano, însă cu linia de producţie la Roma. În 2012, acesta a vândut casa Valentino unui grup de investitori din Qatar, însă creatorul a avut pretenţia ca Pierpaolo Piccioli să rămână Directorul Creativ al companiei.

Valentino Clemente Ludovico Garavani, cunoscut mai mult ca Valentino, în vârstă de 88 de ani, este un creator de modă italian, fondator al brandului și companiei Valentino SpA. Principalele linii de producție create de el sunt Valentino, Valentino Garavani, Valentino Roma și R.E.D. Valentino.

Designer-ul a avut şi un mic rol în filmul The Devil Wears Prada, în 2006.

Creaţiile lui Valentino

Valentino a creat rochia de mireasă a lui Jackie Kennedy. Colecţiile sale de rochii roşii au fost realizate după întâlnirea cu Diana Vreeland, redactorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue care i-a mărturisit că este îndrăgostită de culoarea roşie. Astfel, “rochia roşie de Valentino” a devenit simbolul brand-ului italienesc.

septembrie 4th, 2020 by Cristea Bettina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate