Valentino… stil ULTRAFEMININ

1a1avalentinoValentino, un  nume incarcat de istorie, o emblema a luxului, adulat de toti devoratorii de moda s-a nascut din ideea lui Valentino Garavani, nascut pe 11 mai 1932, in Voghera, nordul Italiei, fiind fondatorul brandului Valentino. Interesul pentru moda l-a avut inca din vremea adolescentei, dar s-a materializat odata cu absolvirea Scolii de Arte Frumoase din Paris si perioada in care si-a testat abilitatiile lucrand la Casa de Moda a lui Jean Desses si Guy Laroche.

Pasiunea pentru moda l-a indemnat sa paraseasca Parisul si sa revina la Roma, unde in anul 1959, isi infiinteaza o casa de moda inspirata din stilul parizian. Primul show a insemnat un imens succes si faima in industria modei, rochiile rosii facand furori, culoarea rosie devenind “semnatura Valentino”. Momentul de glorie este marcat de intalnirea si parteneriatul cu Giancarlo Giammetti si de anul 1962, cu ocazia primului show de la Florenta, care a simbolizat o adevarata revelatie in lumea modei, Casa de Moda Valentino reusind performanta unei extinderi la nivel mondial.

“Mr. Chic” Valentino revolutioneaza lumea modei

Creatiile ultrafeminine, stilul italian, romantic si senzual, creeaza o armonie perfecta cu misterul si farmecul parizian reusind sa satisfaca orice exigenta. Rochiile marelui artist incadreaza intr-o maniera discreta silueta perfecta a unei dive, gratioasa, eleganta si stralucitoare, granita dintre o femeie oarecare si femeia imbracata in Valentino. Cunoscut in intreaga lume si admirat pentru talentul creator, numele Valentino este asociat cu nume celebre de la Hollywood, care i-au devenit cliente fidele, mai apoi prietene si chiar muze: Jacqueline Kennedy, Printesa Margareta, Elizabeth Taylor, Sharon Stone, Kim Basinger sau Nicole Kidman. Celebra rochie unicat pe care a 1a1avalentino_2purtat-o Jacqueline Kennedy la nunta cu magnatul grec Aristotel Onassis, creatie Valentino, a facut inconjurul lumii, ramanand in istoria modei. Desi are ca partener de viata un barbat, Valentino adora femeia, pe care o transpune in fiecare colectia a sa, conceptul de feminitate la superlativ, trup conturat perfect, senzualitate si rafinament aristocratic stau la baza consolidarii acestui imperiu. Succesul inegalabil, admiratia de necontestat i- au adus numeroase omagii, printre care si cea de “Chevalier de la Legion d’Honneur” (Cavaler al Legiunii de Onoare) , oferita de presedintele francez Jacques Chirac, in anul 2006. Dupa patru decenii de creatie suprema, in 2007 Valentino se retrage din lumea modei, conducerea fiind preluata de Alessandra Facchinetti, care reuseste sa mentina linia succesului cu care predecesorul ei a revolutionat civilizatia luxului. Insarcinati cu mentinerea traditiei, actualii designeri ai brandului Valentino, Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri, pastreaza eleganta si originalitatea caracteristice casei de moda, rochia Valentino fiind vedeta oricarei aparitii pe covorul rosu.

 

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.accessories.about.com, www.top-fashion-designers.info