Vedeta Kanal D Cristina Mihaela Dorobantu a inlocuit masina cu bicicleta

Cristina Mihaela Dorobantu, frumoasa prezentatoare a rubricii „Secrete intre fete” de la Kanal D, a decis ca, pe durata verii, sa renunte, pe cat posibil, la masina, in favoarea mersului cu bicicleta in Bucuresti. Daca initial obisnuia sa pedaleze doar in parcuri, ca si metoda de agrement, acum vedeta alege acest tip de deplasare si in oras, mergand de acasa pana in centrul orasului ori la serviciu.

Vedeta parcurge chiar si cate 30 de km pe zi pe bicicleta si se declara mandra ca se implica in mentinerea unui aer mai curat in capitala.

„Nu am mai mers pe bicicleta de cand eram mica. Am decis recent sa cumpar un model nou, foarte usor de folosit, cu care sa merg in oras. Mi-a fost teama la inceput de pericolele din trafic, dar am constatat ca nu am de ce sa imi fac griji. Este foarte relaxant si foarte eficient sa te deplasezi asa. Nu mai incarci traficul si nu mai poluezi aerul. Ma relaxeaza foarte tare, am timp sa descopar strazi nestiute, sa admir copacii, cladirile, oamenii”, spune vedeta.Bicicleta, buna pentru silueta

Cristina stie ca mersul pe bicicleta este foarte bun si pentru silueta. Doar 20 de minute pe zi petrecute pe bicicleta intaresc sistemul imunitar, iar metabolismul este accelerat. Vedeta marturiseste ca isi doreste sa traiasca intr-o tara cu un aer cat mai curat, iar inlocuirea masinii cu bicicleta vine ca urmare a preocuparii sale pentru mediu.

„In Olanda, Danemarca sau Suedia este o normalitate ca oamenii sa mearga pe bicicleta. Le-a fost si lor dificil, in anii ’70, sa renunte la masini, insa toate generatiile urmatoare s-au educat in acest sens. Cred ca si noi putem face la fel, mai ales cand vedem orasul paralizat de trafic. Ne mentinem sanatosi, scapam de aglomeratia infernala si protejam si natura. Multe orase din tara au amenajate piste pentru biciclete, unele sunt chiar foarte bune. Este adevarat ca, uneori, mai sunt zone unde te trezesti cu un stalp, un pom sau o masina parcata pe pista si trebuie sa le ocolesti. Mi-ar placea foarte mult ca Bucurestiul sa se ridice, cu adevarat, la standardele europene. Mai avem multe de invatat, insa cred ca ne indreptam in acea directie. Cum schimbarea vine din noi, eu am ales sa folosesc bicicleta macar cat anotimpul cald permite. Sper ca din ce in ce mai multi oameni sa procedeze la fel!”, adauga vedeta.

Cristina Mihaela Dorobantu, fosta finalista a emisiunii-fenomen „Bravo, ai stil”, este una din cele mai influente vedete de televiziune in social media (peste 150.000 de followeri), realizeaza in prezent rubrica „Secrete intre fete”, in cadrul emisiunii Teo Show, de la Kanal D, si lucreaza alaturi de specialisti cu experienta pentru a invata tainele televiziunii si a se perfectiona in acest domeniu pe care il considera viitorul ei profesional.

Text: Iulia Mirica