Vedetele au tras cu arbaleta la lansarea filmului Terapie pentru crima

Vedetele au tras cu arbaleta-poza rincipala - CopyLuni, 29 septembrie, a avut loc lansarea filmului Terapie pentru crima, primul film romanesc cu o “femme fatale” in rol principal, cu maiestrie interpretat de Claudia Pavel, alias Cream. Filmul, in regia lui Kiki Vasilescu, cel care de altfel a scris si scenariul, s-a bucurat de succes si ropote de aplauze din partea invitatilor dar si de sustinerea criticului Irina Margareta Nistor, care a afirmat ca lumea filmului romanesc avea nevoie de o intoarcere catre un stil parodic.Claudia Pavel este Matilde

Productia ironizeaza, pe alocuri, genul filmelor de actiune hollywood-iene care au in rol principal femeia desavarsita, femeia fatala. Matilde, protagonista din Terapie pentru crima, este prima antieroina din cinematograful romanesc. Aceasta, in incercarile sale de a ajunge asasin platit, trece prin multiple situatii comice care au starnit hazul invitatilor prezenti la lansare.

Ineditul evenimentului a constat in faptul ca oaspetii, alaturi de actorii din film, au avut ocazia sa manevreze cateva din armele pe care Claudia le-a folosit in film. Astfel, Adina Halas a tras cu arbaleta, Vlad Corbeanu, iubitul Matildei din film, a ridicat greutati, iar Claudia a testat un aparat de fitness, demonstrandu-si astfel aptitudinile sportive asemeni personajului principal. Un alt fapt iesit din comun a fost lansarea cartii Terapie pentru crima scrisa de Bogdan Hrib, prima carte scrisa dupa un scenariu de film.

Text: Madalina Manole