Vedetele vor „Femei Pe Bancnote”: care este personalitatea preferata a Innei?

„Femei Pe Bancnote”, un demers de amploare nationala, are drept scop ilustrarea unei bancnote romanesti cu una dintre pesonalitatile feminine marcante ale istoriei nationale. Jurnalistul de moda Janina Nectara este cea care a fondat comunitatea online Femei pe Bancnote, in dorinta de a strange cat mai multe semnaturi pentru sustinerea mesajului campaniei, acela ca o femeie merita sa ajunga pe o bancnota. Mesajul a fost transmis intr-o petitie online adresata Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Pe site-ul www.FemeiPeBancnote.ro este realizata o selectie de 100 de personalitati feminine istorice, care au realizat actiuni revolutionare, au obtinut recorduri mondiale sau distinctii remarcabile, din care romanii sunt invitati sa isi aleaga personalitatea preferata, care va fi imprimata pe o bancnota in Anul Centenarului. Pana in acest moment, s-au strans deja peste 10.000 de voturi.Regina Maria, cea mai votata personalitate

Demersului i s-au alaturat si artisti cunoscuti ai Romaniei, printre care Inna, Antonia si Proconsul, acestia postand pe conturile de socializare mesaje de sustinere a campaniei, intr-o actiune online de anvergura. Favorita Innei este Regina Maria, care, de altfel, este si cea mai votata personalitate de pe site. Si Antonia, una dintre cele mai apreciate artiste ale momentului, isi doreste ca acest demers sa devina realitate, votandu-si personalitatile preferate pe site-ul Femei pe Bancnote si indemnandu-si fanii sa ii urmeze exemplul.

Castigatorul Youtube Music Awards si cel mai iubit realizator de sketch-uri comice, Matei Dima, alias Bromania, este un alt sustinator al cauzei Femei Pe Bancnote, dar si membrii formatiei pop-rock Proconsul.

Totodata, universitatile din Romania si-au aratat interesul pentru aceasta campanie. Prima institutie de invatamant superior care a anuntat oficial sustinerea campaniei Femeie Pe Bancnote este Universitatea Politehnica Bucuresti. Persoane publice, ambasadori si oameni de cultura continua sa se alature campaniei, semnand petita si votandu-si preferatele pe www.FemeiPeBancnote.ro.

Text: Iulia Mirica