Vești triste de la Cannes

Din păcate, mult așteptatul Festival de Film de la Cannes va suferi o amânare. Organizatorii au anunțat că evenimentul, care trebuia să aibă loc în luna mai, va fi mutat la jumătatea lunii iulie.

“Aşa cum a fost anunţat în toamna anului trecut, Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi-a oferit posibilitatea de a-şi modifica datele în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare mondiale. Astfel, programat iniţial în perioada 11-22 mai 2021, festivalul va avea loc începând de marţi, 6 iulie, până sâmbătă, 17 iulie 2021”, au precizat miercuri organizatorii festivalului.

Nici în 2020 nu a avut loc festivalul organizat anual pe Riviera Franceză, tot din cauza pandemiei. Anul trecut trebuia să aibă loc cea de-a 73 ediție a Festivalului de Film de la Cannes, iar Spike Lee ar fi fost primul cineast de culoare care ar fi prezidat juriul.

Organizatorii festivalului spuneau pe atunci că l-au desemnat pe regizorul american preşedinte de juriu, datorită meritelor sale profesionale. “Opinia lui Spike Lee este mai preţioasă ca niciodată”, a spus Pierre Lescure, preşedintele festivalului (vezi AICI mai multe).

Dacă ți-e dor să rememorezi Festivalul de Film de la Cannes de anii trecuți, te invităm să dai un CLICK AICI!

Text: Bettina Cristea