Vitaminizare estivala

shutterstock_79209061Vara este anotimpul care ne pune la dispozitie o bogatie de legume si fructe, care pot constitui surse excelente de vitamine naturale. Acestea pot fi consumate ca atare sau sub forma de sucuri proaspete.

O atentie deosebita trebuie acordata vitaminelor cu rol antioxidant, care ne ajuta in lupta impotriva actiunii distructive a radicalilor liberi: vitaminele C, E si A, alaturi de beta-caroten – un precursor al vitaminei A. Pentru sanatatea fizica si psihica, este absolut necesara o suplimentare a alimentatiei cu vitamine naturale. Nu neglija fructele de padure, un rezervor excelent de antioxidanti, sursa de vitamine (A, B, C, PP) si minerale, care detoxifica organismul, regleaza digestia, cresc imunitatea, redau tonusul fizic si psihic.

O sursa excelenta de vitamine o reprezinta ceaiurile din fructe, care au in acelasi timp un efect de hidratare si de racorire, si care ar trebui sa reprezinte alternativa sanatoasa a consumului de bauturi dulci carbogazoase din comert, pe perioada anotimpului cald.

 Recomandari de sucuri naturale vitaminizante

* freshuri pentru oboseala, astenie – suc de mere, mandarine sau portocale
* sucuri pentru relaxare – suc de pepene, menta, lamaie
* sucuri remedii pentru intarirea sistemului imunitar – usturoi, lamaie, cartofi
* freshuri pentru detoxifiere – grapefuit, pepene galben
* sucuri naturale pentru curatarea ficatului: lamaie, pepene rosu
* pentru tonifierea pielii: cartofi, spanac

 

Text: Ruxandra Constantina

Medic specialist medicina de familie

Competenta apifitoterapie

Centrul Medical MED-AS

021 313 05 32