Vrei sa traiesti mai mult? Fii fericit!

1a3aax7funUn studiu de cinci ani, condus de University College London, a descoperit ca fericirea poate ajuta oamenii sa traiasca mai mult iar cei cu o perspectiva pozitiva au un risc de deces cu 35 la suta mai mic decat oamenii nefericiti. La studiu au luat parte aproximativ 4.000 de persoane cu varste cuprinse intre 52 si 79 de ani, care au declarat ca optimismul lor in viata i-a ajutat sa traiasca mai mult.

Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de stiinta le-au cerut participantilor la studiu sa scrie pe o foaie de hartie cum evolueaza viata lor intr-o zi in care se simt fericiti.

Dupa realizarea studiului, cercetatorii au facut o evaluare a marturiilor participantilor, luand in considerare sexul si varsta acestora. La finalul studiului s-a constatat ca riscul de deces la persoanele fericite a scazut cu 35%.

Profesorul Steptoe a spus ca  legatura dintre fericire si durata de viata ar putea fi un inceput pentru a reduce rata de mortalitate.

Aceasta ultima cercetare a fost publicata in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, in care s-a demonstrat ca un shot de fericire poate prelungi durata vietii.

 

Text: Andreea Popescu