Wilmark, secrete de familie pe ritmuri latino

Toata lumea il cunoaste de la televizor pe Micutul Will, asa cum ii placea sa-l numeasca Stefan Banica! Este charismatic, amuzant si plin de optimism, la fel cum ne-o descrie pe Columbia lui…dar si foarte sensibil. Desi se simte mai roman decat multi romani poate, prin vene ii curge sange “caliente” atunci cand este intrebat despre cele trei minuni din viata lui: sotia Ioana si micutii Loukas si Joakin. Noi l-am surprins la malul marii, la festivalul Vama Veche Salsa Week & Kizomba, de care se ocupa in mod direct de cativa ani buni, si l-am invitat sa ne vorbeasca despre Wilmark Rizzo Hernandez, tatal si sotul!Ti-ai cunoscut sotia in sala de dans… deci, cumva, tot dansul v-a unit! In afara de asta, ce alte pasiuni comune mai aveti? Ce va place sa faceti impreuna?

Ne place sa ne petrecem timpul impreuna seara, cand ajungem acasa, la un pahar de vin si sa discutam despre viata noastra. Este important sa-ti faci timp pentru partenerul tau si sa intretii relatia de cuplu.

Care sunt cele 3 ingrediente speciale care construiesc o relatie sanatoasa?

Eu le-as rezuma pe toate la dragoste, dar pentru cei care inteleg acest sentiment intr-o maniera ampla si inteleg ca dragostea nu are de-a face cu egoismul. Formula magica pentru o relatie sanatoasa se bazeaza pe dragoste, respect si comunicare!

Cum ai descrie-o, intr-un singur cuvant, pe sotia ta, Ioana?

Despre Ioana pot spune doar ca este femeia vietii mele!

Cine canta in familia voastra: cocosul sau gaina?

In familia noastra, sarcinile sunt impartite si deciziile se iau de comun acord. Spre exemplu, cand vine vorba despre educatia copiilor, de obicei eu sunt cel care impune niste reguli, iar in privinta administrarii casei, se ocupa Ioana.

Presiunea societatii implica multe neplaceri, mai ales cand unul dintre parteneri este celebru. Voi ati intampinat astfel de situatii?

Din pacate, asa este, si asta pentru ca este dificil de inteles ca fiecare om are gradul lui de evolutie. Este foarte important sa cunosti persoana de langa tine, sa stii cat sa te implici si sa ai incredere ca va putea depasi orice obstacol alaturi de tine.

Cum impartiti responsabilitatile in familie si ce valori morale incercati sa le insuflati celor mici?

Responsabilitatile se impart echitabil in familia noastra pentru ca, inainte de toate, suntem o echipa. Avem destul de multe reguli de bun-simt dupa care incercam sa ne educam copiii. Spre exemplu, la noi acasa nu se injura, nu se ridica tonul si toate probleme se bazeaza pe discutie. Nimeni nu pleaca la somn suparat!

V-ati gandit sa va mutati vreodata in Columbia?

Imi plac vacantele din Columbia, ne face placere sa o vizitam de cate ori avem ocazia, insa nu ne-am gandit sa ne mutam de aici. Imi place Romania, imi plac romanii si m-am adaptat foarte bine in tara asta. Aici este familia mea!

Text: Alexandra Lupu