Vama Veche Salsa & Kizomba Week 2015

Daca amestecam soarele arzator, o piscina imensa cum numai in filme poti vedea, voie buna si multi artisti internationali cu miscari senzationale, muzica pe ritmuri de salsa, kizomba si bachata, DJ renumiti si oameni frumosi cu chef de distractie, rezultatul va fi Vama Veche Salsa & Kizomba Week. Evenimentul a avut loc in perioada 3-9 august in Vama Veche la Club D’Or cu ajutorul Asociatiei Romane de Dans, Directiei de Sport si Tineret Bucuresti si Wilmark Dance Academy. Tonica TV a fost partener media al evenimentului si va arata si voua cum s-a desfasurat cel mai „ritmat” eveniment de pe litoralul romanesc.Emotii, pasiune si energie

Muzica latino nu inseamna numai ritmuri pasionale care-ti fac sangele sa clocoteasca, ci si cultura, geografie, o limba suava si multa daruire. Vama Veche Salsa & Kizomba Week, editia cu numarul 11, s-a transformat intr-un paradis al salsistilor unde s-a dansat, s-au invatat lucruri noi, iar distractia a fost la maximum. S-a dansat salsa, bachata, kizomba, iar trupurile celor prezenti s-au miscat frenetic si s-au unduit din zori si pana-n seara. Emotiile si energia nu au lipsit, iar totul a fost condimentat cu cei 50 de artisti prezenti, cele 20 de workshopuri si 25 de show-uri, cei 10 DJ-i si cele peste 100 de ore de super-distractie.

Artisti veniti din toata lumea

Iron Mams si Anthea sunt doi artisti veniti din Franta care ne-au ajutat sa facem o calatorie in frumoasa lume a stilului de dans numit kizomba. Tocmai din Statele Unite a calatorit Albert Torres care a reusit sa duca pasiunea sa pentru salsa in toata lumea si a reusit sa o faca la fel de bine si in Vama Veche. Seducatoarea Diana Montoya din Columbia este campioana mondiala la salsa cabaret, o prezenta feminina care a urcat pe scenele din toata lumea, cu un stil si o tehnica impecabile. Pasty si Marije vin din Curaçao, respectiv Olanda si impreuna danseaza zouk, un stil diferit si interesant.

Nascut in Republica Dominicana, Juan Matos a dezvoltat un stil de dans propriu numit pachanga si credeti-ne pe cuvant ca este surprinzator. Amneris Martinez este portoricana si nimeni nu poate rezista farmecelor sale atunci cand danseaza. Ibra Chavez este un cubanez exuberant care a reusit sa cucereasca Franta cu salsa pe care o danseaza, iar Matteo Los Hermanos a venit din Italia si a demonstrat ca este un artist complet cu skilluri de entertainer. Domenico din Italia a dansat alaturi de romanca Olga. Cu o experienta de peste 15 ani, cei doi au dansat exploziva kizomba. Andrea si Silvia din Italia au cucerit, in anul 2012, titlul de campioni mondiali la bachata in cadrul World Latin Dance Cup (Miami, SUA). Iar ultimul, dar nu si cel din urma, Talal Benlahsen s-a nascut in Maroc, dar locuieste in Belgia, acolo unde a si descoperit magia dansului si a ritmurilor ametitoare de salsa. Este o prezenta energica, exploziva si are o tehnica de predare impecabila.

Competitii stranse si distractie non-stop

Saptamana dedicata ritmurilor latino a gazduit si cateva competitii, printre care Freestyle Latin Dance Contest, WSW Team Contest si Romania Latin Dance Cup 5th edition, in urma careia a fost desemnata perechea care va reprezenta Romania la World Latin Dance Cup, Miami, SUA. DJ-ii care au creat o atmosfera incendiara timp de 7 zile si 7 nopti in Vama Veche au fost: DJ Fox (Turcia), DJ Chad (Franta), DJ Dobcho (Bulgaria), DJ Raz (Romania), DJ Romy (Romania), DJ Marius Cristian (Romania), DJ Martinelli (Romania), DJ Liviux (Romania) si DJ Gabri3l (Romania). S-a dansat reggaeton, salsa, bachata, balet, zouk, kizomba si tango argentinian, iar petrecerile tematice cu dress coduri au fost: Romantic Night, White Party, Rock Party si Flower Party.

„Felicitaciones” lui Wilmark si minunatului eveniment organizat in Vama Veche, care a devenit deja traditie.

Text: Ruxandra Dumitrescu