Zac Posen – „A star is born”

-0a0a0a0a0a0a0a0a0zac_posen-catalinaZac Posen, un nume consacrat la Hollywood, este un designer american si fondatorul imperiului de moda care ii poarta numele. S-a nascut in 1980 la New York, intr-o familie cu prestanta, tatal pictor si mama avocat. Pasionat de moda, acesta a urmat cursurile Parsons School of Design si, mai tarziu, Central Saint Martins din Londra, unde a dovedit performante impresionante, una din rochiile sale cu un design absolut inovator (benzi din piele) fiind expusa la Muzeul Victoria si Albert din Marea Britanie.

Talentul creator si dorinta de reusita l-au impulsionat sa-si formeze o cariera in moda, ceea ce a si reusit. In 2001, odata cu revenirea la New York si sprijinit de intreaga familie, la doar 21 de ani, Posen isi deschide propia casa de moda.

 

“I was not a young fashion victim. I really had an idea of what I liked in fashion and how I dressed”

Zac Posen isi face debutul international in peisajul modei in anul 2002, odata cu lansarea primului show. Eleganta stilului si designul memorabil au creat o revelatie absoluta in randul criticilor de specialitate: “I haven’t seen such talent since Marc Jacobs” – Bloomingdale’s Vice President. Feminitatea si rafinamentul sunt cele doua trasaturi care definesc creatia Zac Posen. Designul rochiilor uimeste prin varietatea directiilor stilistice. Eleganta reprezentativa casei se remarca prin maiestria tesaturilor (catifea, matase, broderii, voal, dantela, piele etc.), linii si taieturi drepte, finisaje ultrafeminine, bijuterii sofisticate, nuante delicate si o abordare versatila a croiului.

Celebra rochie tip sirena semnata de designer este vedeta colectiei, un rasfat vizual si o emblema a feminitatii, care impresioneaza prin somptuozitatea croiului si atentia detaliilor. Opulenta rochiilor Zac Posen a cucerit lumea Hollywoodului, celebritati precum Kate Winslet, Jessica Alba, Heidi Klum, Natalie Portman, Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Beyonce Knowles, Reese Witherspoon, Eva Longoria si multe altele sunt fidele senzualitatii Zac Posen.

Pe langa linia exclusivista Zac Posen, exista si o linie accesibila de imbracaminte, incaltaminte si accesorii “Z Spoke by Zac Posen” destinata unui public tanar si modern. In 2004, designerul Zac Posen a fost premiat, din partea CFDA, cu premiul Swarovski – Perry Ellis Award. In prezent, Casa de moda Zac Posen este una dintre cele mai apreciate si exclusiviste din intreaga lume.

“I’m definitely planning ahead for a brand that spans the universe, a Zac Posen universe.” –  Zac Posen

Text: Alexandra Lupu;

Surse: www.biography.com

Credit foto: www.vogue.fr