Din 2023 magazinul online Zalando va vinde doar brand-uri sustenabile

Unul dintre cele mai mari magazine online de haine, Zalando, a anunţat că din 2023 pe site-ul propriu se vor găsi doar brand-uri de produse sustenabile.

Până în acest moment, site-ul vinde produsele a peste 2000 de brand-uri, iar în următorii trei ani de zile, fiecare dintre acestea va trebui să demonstreze că produce sustenabil pentru a putea rămâne pe platformă.

Vezi ce înseamnă moda sustenabilă de AICI!

Kate Heiny, director pe sustenabilitate al business-ului german, recunoaşte că: “Da, este o decizie importantă pe care o luăm, dar credem că aceasta este una corectă, având în vedere creşterea interesului pentru moda sustenabilă în următorii ani.”

https://www.instagram.com/p/B_CFb1Wj1yo/?utm_source=ig_embed

400 dintre brand-urile existente deja pe platformă s-au înscris la proba pentru demonstrarea faptului că îşi merită în continuare locul pe shop-ul online. Ele vor răspunde şi vor trebui să rezolve 250 de întrebări de tip audit, primele rezultate fiind anunţate în luna noiembrie a acestui an.

Zalando este primul retail din lume care a anunţat că va folosi toolurile Higg Brand şi Retail Module pentru stabilirea autenticităţii sustenabilităţii brand-urilor.

Text: Bettina Cristea

Photo: Harper’s Bazaar