Zilele in care gasesti cele mai ieftine bilete de avion si cel mai bun moment sa rezervi vacanta de Sarbatori

foto-1-deschidere-bilete-shutterstock_155711105Poti face economii consistente la rezervarea vacantelor, daca tii cont de cateva detalii esentiale, conform unei analize realizate de motorul independent de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro. In cadrul Studiului Anual de Zboruri au fost luate in calcul 13,2 miliarde de preturi pentru zboruri pe cele mai populare 100 de rute, astfel fiind identificate perioadele optime pentru a rezerva biletele de avion.

Decembrie este una dintre cele mai aglomerate luni pe aeroporturi. Multi romani pleaca in strainatate de Sarbatori, dar putini stiu ca pot face economii consistente daca isi rezerva vacanta de Craciun si de Anul Nou in noiembrie, conform datelor relevate de analiza.Marti gasesti cele mai ieftine bilete

De parca in ultima luna din an preturile nu ar fi deja sunt suficient de ridicate, popularitatea in randul cerintelor de zboruri in decembrie determina, de asemenea, cresterea preturilor de zbor.

Analizand peste 13,2 miliarde de preturi pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute de pe site, Momondo a constatat faptul ca cele mai ieftine bilete de avion sunt rezervate cu 56 de zile inainte de data plecarii, cand consumatorii pot economisi, in medie, 28% din costuri. Acest lucru inseamna ca primele zile ale lunii noiembrie sunt cel mai bun moment pentru a rezerva bilete de avion pentru Craciun si Anul Nou.

Potrivit lui Mircea Giurca, purtatorul de cuvant Momondo in Romania, ziua si ora plecarii sunt factori care influenteaza, de asemenea, preturile zborurilor.

„Pe langa cea mai buna perioada pentru a face o rezervare, in studiul nostru anual de zboruri am descoperit ca preturile pot varia enorm si in functie de ziua si ora plecarii, cele mai scazute fiind de obicei in zilele de marti si cele mai ridicate in zilele de sambata. Diferenta medie de cost pentru zbor este de 11% intre aceste doua zile ale saptamanii.”

Cele mai scumpe bilete, in ziua plecarii

In ultimii doi ani, datele Momondo au aratat ca cele mai ieftine bilete au putut fi gasite cu 53 de zile in avans, dar in acest an datele au demonstrat ca cele mai ieftine bilete se gasesc cu 56 de zile inainte de plecare. Pe de alta parte, calatorii pot gasi cele mai scumpe bilete in cazul in care aleg sa rezerve zborul in ziua plecarii.

Ce drepturi ai daca zborul cu avionul este anulat, intarziat sau ti se pierd bagajele

„Stim din studiul nostru international despre calatorii ca, de cele mai multe ori, pretul este cel mai important factor pentru oameni atunci cand cauta bilete de avion. Ca regula de baza, sfatuim calatorii sa-si rezerve biletele cu 56 de zile in avans, pentru a se asigura ca prind cele mai ieftine tarife, pe baza rezultatelor din statisticile de calatorie din acest an”, spune Mircea Giurca si subliniaza faptul ca inceputul lunii noiembrie este, in medie, cel mai bun moment pentru a rezerva biletele de avion pentru Craciun.

Destinatia preferata de Craciun

Cand vine vorba de sarbatorirea Craciunului si a Anului Nou in strainatate, Bangkok este cea mai populara destinatie in randul romanilor in acest an.

„Zborurile catre Bangkok au, de fapt, cele mai ridicate preturi atunci cand calatorim in ultima saptamana din decembrie, din cauza interesului mare la nivel general. Calatorind spre Bangkok in ianuarie sau februarie, calatorii pot economisi pana la 30% din costurile de zbor si, alegand primavara ca sezon pentru a merge acolo, pot economisi pana la 35% din costurile de zbor”, spune Mircea Giurca.

Sfaturi pentru a rezerva cele mai ieftine bilete de avion

 • Rezervati zborul cu 56 de zile in avans pentru a obtine cele mai ieftine bilete – puteti economisi, in medie, 28% din costuri
 • Biletele cele mai scumpe sunt, in general, in ziua plecarii
 • Zborurile de seara, intre orele 18:00 si 00:00, au cele mai mici preturi, de obicei
 • In mod obisnuit, este mai scump sa zbori dimineata si la pranz, inainte de ora 15:00
 • Ziua de marti este, in general, cea mai ieftina zi de zbor
 • Ziua de sambata este, de obicei, cea mai scumpa zi a saptamanii pentru a rezerva zborul

10 destinatii populare in randul romanilor si cel mai bun moment pentru a rezerva zborul

 1. Bangkok – 38 de zile inainte de plecare
 2. Londra – 58 de zile inainte de plecare
 3. Dubai – 42 de zile inainte de plecare
 4. Roma – 50 de zile inainte de plecare
 5. Madrid – 54 de zile inainte de plecare
 6. Milano – 58 de zile inainte de plecare
 7. Barcelona – 56 de zile inainte de plecare
 8. Atena – 58 de zile inainte de plecare
 9. Viena – 56 de zile inainte de plecare
 10. Lisabona – 54 de zile inainte de plecare

Text: Oana Baltoc