Zuhair Murad: metafora luxului si senzualitatii

Zuhair MuradStilul unic al lui Zuhair Murad se identifica prin creatiile luxuriante, adesea alese de catre vedetele de peste hotare, prin materialele pretioase precum matasuri, dantele, broderii fine si voaluri asortate.

Creatorul imbina cu succes stilul femeii de astazi cu cel al zeitelor din trecut si reuseste sa impleteasca vechea civilizatie cu cea moderna. Zuhair s-a nascut in Beirut, Liban, a urmat studii in domeniul artei si designului si si-a deschis primul atelier in 1997, ajungand repede in atentia presei nationale. In 1999 a fost invitat la Roma pentru a-si prezenta colectia in timpul Alta Roma Fashion Week, eveniment cu ocazia caruia si-a facut debutul pe plan international.From Rome to Paris

Ascensiunea lui Zuhair Murad a fost una naturala, fireasca, iar in anul 2001 creatiile sale au fost prezentate in cadrul Paris Haute Couture Fashion Week. Modelele sale distincte, speciale, colorate, usoare sunt combinatia perfecta intre lux si poezie, in care femeia straluceste, este surprinzatoare. Rochiile Zuhair Murad iubesc pur si simplu silueta femeii si sunt desprinse parca din povestile cu zane, creatii sofisticate, o noua caracteristica adusa modei. Nicio creatie semnata de catre Murad nu este o creatie simpla, finisajele moderne, tendintele iesite din tipare, structurile si tehnicile care i-ar putea surprinde chiar si pe couturierii renumiti… toate acestea l-au ajutat pe designer sa se situeze in fruntea celor mai apreciati si mai iubiti creatori, desi preturile hainelor sunt exclusiviste.

SecundaraMango by Zuhair Murad

Murad a colaborat in anul 2006 cu Mango Group si astfel a luat nastere linia Mango by Zuhair Murad. Celebritati precum Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Katy Perry, Fergie sau Beyonce au ales, nu de putine ori, creatiile designerului pentru a le purta pe covorul rosu si au fost deseori apreciate pentru alegerile facute. Pe langa creatiile pentru femei, Murad realizeaza din anul 2005 haine pe comanda si pentru barbati, iar acestia din urma isi pot alege materialele si pot stabili ultimele detalii. Si povestea nu se opreste aici. Pantofi, genti si coliere pretioase se inclina in fata clientilor pretentiosi.

Lux si sensualitate

Admirand creatiile Zuhair Murad este imposibil sa nu ne poarte gandul la aromele Orientului Mijlociu, la cele „1001 Nopti”, la creatii pline de mister, invaluite intr-o aroma de poveste, cu miros de apa de trandafiri, o rapsodie de culori, texturi si modele care incanta cu siguranta simturile oricarei femei. Desi nu se afla de foarte multi ani in lumea modei, libanezul si-a creat un renume de talie mondiala, are un suflu fresh, ofera elegantei feminine o noua imagine, o alta interpretare. L-am putea numi un designer de Oscar, insa creatiile sale nu sunt deloc usor de purtat, ca sa nu mai vorbim despre pasiunea sa pentru rochiile de mireasa, care ar putea transforma orice femeie intr-o adevarata diva.

 

Text: Ruxandra Raica

Credit foto: www.vogue.fr

Sursa: www.zuhairmurad.com