2 din 10 persoane sunt afectate de alergiile sezoniere

2 din 10 persoane sunt afectate de alergiile sezoniereOdata cu instalarea primaverii, copacii incep sa infloreasca… La fel si alergiile. Agentia Nationala pentru Siguranta Alimentara, Mediului si Muncii avertizeaza asupra faptului ca alergiile de primavara sunt puncte de plecare spre bolile respiratorii.

Alergiile respiratorii de primavara sunt cel mai adesea provocate de polen. Polenul face ca 30% dintre adulti si 20% dintre copii sa stranute. Conform oamenilor de stiinta, poluarea atmosferica si incalzirea globala sunt factori agravanti de risc alergic.

Rinita, rinoconjunctivita si astmul sunt unele dintre afectiunile care pot aparea direct sau indirect, cauzate de alergiile respiratorii. Estimarile vorbesc de cresterea numarului de alergii respiratorii in aceasta perioada.

 

Polenul… sub supraveghere

Tot mai multe studii realizate in ultimii ani atesta importanta modificarii dietei pentru reducerea manifestarilor alergice. Alte metode de a tine alergiile la distanta sunt reprezentate de acupunctura, plante si suplimente alimentare.

 

Text: Andreea Popescu