2 ore si jumatate de sport pe saptamana reduc riscul de gripa

2 ore si jumatate de sport pe saptamana reduc riscul de gripa2 ore si 30 de minute de sport pe saptamana pot tine gripa si virusul gripal la distanta, conform unui nou studiu realizat in domeniu. Aproximativ 4.800 de persoane au fost de acord sa participe la un sondajul online condus de oamenii de stiinta de la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Sondajul, aflat acum la editia a 5-a, incearca in fiecare an sa defineasca mai bine profilul standard al oamenilor care prezinta cel mai mare risc de a fi contaminati de virusul gripal.

    In acest an, respondentii au fost rugati sa indice numarul de ore pe care le petrec facand exercitii fizice in fiecare saptamana, cum ar fi alergatul, mersul cu bicicleta sau sporturi competitive. Ei au fost intrebati, de asemenea, cum s-au simtit in fiecare saptamana.

    In urma analizei rezultatelor acestui studiu, cercetatorii au raportat ca din 1.000 de persoane care aveau gripa, o suta au evitat virusul gripal prin sport. Mai mult decat atat, conform Dr. Alma Adler, autorul studiului sustinut de London School of Hygiene & Tropical Medicine, atletii nu s-au confruntat cu raceala si gripa in perioada studiului. “Aceste rezultate arata ca, in acest an, gripa a fost mai virulenta decat in ??anii precedenti.” 

Sportul intareste sistemul imunitar

    Acest studiu britanic confirma faptul ca sportul intareste sistemul imunitar si ca ajuta organismul sa lupte impotriva virusului gripal. Sportul practicat in mod regulat face parte dintr-un stil de viata sanatos. Acesta ne-ar ajuta chiar si in lupta impotriva gingivitei!

 

Text: Andreea Popescu