23% dintre barbatii sub 35 de ani se tem ca sunt bolnavi, dar… nu au niciun simptom

23% dintre barbatii sub 35 de ani se tem ca sunt bolnavi, dar... nu au niciun simptomProfilul omului bolnav presupune simptome precum tuse, secretii nazale abundente, dureri de stomac. Este perfect normal si chiar recomandat sa va faceti griji atunci cand apar aceste simptome, insa un studiu recent a relevat faptul ca mai mult de 1 din 10 barbati de origine franceza se plange ca este bolnav, chiar daca nu prezinta niciun simptom.

       13% dintre barbati sunt atat de ingrijorati de ideea de a fi bolnavi, incat sunt convinsi ca sunt bolnavi, desi nu au niciun simptom. Mai mult decat atat, studiul a aratat ca aproximativ 23% dintre barbati au declarat ca au episoade de anxietate, chiar si in absenta oricaror simptome.
       Parisul si suburbiile sale au cel mai mare numar de persoane ingrijorate de ideea de a se imbolnavi, fara a avea niciun simptom. Aceasta anxietate se datoreaza in principal informatiilor din mass-media (48%) si de pe internet (43%). Mai mult decat atat, teama de a fi supusi examinarilor medicale duce la episoade frecvente de anxietate.

 

Text: Andreea Popescu