3 din 5 oameni nu stiu daca au nivelul colesterolului in limite normale

3 din 5 oameni nu stiu daca au nivelul colesterolului in limite normaleDesi 96% dintre oameni au fost depistati cel putin o data in viata cu un nivel crescut al colesterolului, 3 din 5 oameni nu stiu daca au un nivel bun de colesterol.
Potrivit unui studiu realizat de Unilever, francezii par sa aiba cunostinte generale destul de extinse despre colesterol (92% dintre ei sunt in masura sa diferentieze tipurile de colesterol).

Colesterolul, usor de controlat

Un studiu recent a relevat faptul ca gandirea optimista scade colesterolul. Cercetatorii cred ca optimistii pur si simplu tind sa manance mai echilibrat si sa-si monitorizeze mai bine greutatea. Supraponderalitatea si obiceiurile alimentare proaste sunt, intr-adevar, principalii factori de risc pentru colesterolul ridicat. Alti factori de risc sunt hipertensiunea arteriala, lipsa de activitate fizica, tutunul sau hipercolesterolemia.

Conform Unilever, 60 % dintre respondenti ar dori sa adopte un stil de viata diferit, dar considera ca este dificil sa isi schimbe stilul de viata, mai ales atunci cand vine vorba de activitatea fizica (29%) sau sa isi schimbe

obiceiurile alimentare (24%).

 

Text: Andreea Popescu