3 greseli care impiedica parul sa creasca

1Daca te numeri printre femeile care iubesc parul lung, atunci cu siguranta ai facut tot ce-ti sta in putinta pentru a-i grabi cresterea si regenerarea. Ei bine, afla ca, indiferent de tratamentele si metodele aplicate, in cele mai multe cazuri, obiceiurile noastre sunt cele vinovate de incetinirea acestui proces. In continuare, iti prezentam 3 dintre cele mai comune greseli care impiedica parul sa creasca.


Nu iti tunzi varfurile constant

Desi pare un mit, iata ca este cat se poate de adevarat si se poate demonstra matematic. In primul rand, daca nu le tunzi, varfurile se degradeaza si se despica sau se rup, astfel incat parul va deveni mai scurt, iar tu vei crede ca responsabila de acest aspect este cresterea sa defectuoasa. Practic, parul creste 1 cm pe luna, ceea ce inseamna ca intr-un an creste aproximativ 12 cm. Daca taiem 2 cm o data la doua luni, la final de an avem mai putin cu 1,2 cm. Ei bine, daca nu-l tundem deloc, dupa un an va trebui sa-i taiem aproximativ 3-4 cm din lungime, caci degradarea varfurilor se va extinde pe lungimea firului de par. Pe de alta parte, persoanele care-si tund parul in scari contribuie mai mult la degradarea varfurilor, deci este recomandat ca parul sa fie tuns la acelasi nivel.

Folosesti samponul in exces

Scalpul este responsabil de producerea sebumului, cu rol atat in mentinerea sanatatii capilare, cat si a firului de par. Cu cat il indepartam mai des, cu atat parul nostru va avea mai mult de suferit, scalpul se va deshidrata, firul va deveni mai uscat, se va rupe mai usor si, in timp, isi va incetini procesul de crestere. Acestea sunt cateva dintre explicatiile pentru care spalarea zilnica a parului nu este indicata. In plus, sampoanele contin multe chimicale si, prin spalari dese, acestea afecteaza, implicit, si radacina parului. Este indicat sa te speli pe cap atunci cand parul este imbacsit, dar nu mai devreme de 2-3 zile.

Abuzezi de caldura

Caldura are un efect devastator asupra firului de par daca se abuzeaza de folosirea foehnului si chiar si a placii de intins. Motivele sunt cele enumerate mai sus. Caldura deshidrateaza scalpul si firul de par. Astfel, apare o carenta de sebum care se va rasfrange si asupra sanatatii firului de par. Este indicat sa lasi parul, pe cat posibil, sa se usuce in mod natural sau, daca este obligatoriu sa folosesti uscatorul, atunci aplica un produs de protectie termica, la fel si in cazul folosirii placii de intins parul.

Pont: Pentru a accelera cresterea parului, se recomanda masajul zilnic la nivelul scalpului.

Text: Madalina Manole