5 lucruri pe care nu le fac oamenii inteligenti emotional

5-lucruri-pe-care-nu-le-fac-oamenii-inteligenti-emotionali-1_resultTimp de multi ani, inteligenta intelectuala a ocupat primul loc si a fost foarte apreciata, insa, cu toate acestea, oamenii de stiinta au inceput sa recunoasca tot mai mult importanta inteligentei emotionale in abordarea diferitelor situatii din viata. Pentru ca subiectul este foarte amplu, vom vorbi in continuare despre cateva lucruri pe care niciodata nu le vor face oamenii inteligenti emotional.Ce este inteligenta emotionala

Nu se lasa prinsi de dramele celorlalti

Oamenii cu o inteligenta emotionala ridicata vor empatiza intotdeauna cu cei din jurul lor, insa nu se vor lasa coplesiti de dramele acestora. Poate fi vorba chiar de un membru al familiei care are nevoie de ajutor; vor fi langa el, il vor sprijini, dar nu-si vor lua asupra lor problema pentru ca ei stiu ca fiecare are propria sa lectie si propria sa responsabilitate in viata.

Inteligenta emotionala la copii

Nu se plang

Daca vei intalni o persoana care nu stie altceva sa faca sau sa zica decat sa se planga de problemele si greutatile sale, sa stii ca acel om are inteligenta emotionala aproape nula. Daca te inconjori de astfel de oameni, pe langa faptul ca vei fi absolut secat de energie, vei ajunge intr-o zi sa-ti plangi si tu de mila. Persoanele care poseda inteligenta emotionala ridicata nu se vor victimiza niciodata, ci vor sti intotdeauna ce au de facut sau de schimbat in viata lor pentru a triumfa si, daca ceva este imposibil de rezolvat, isi vor accepta cu mandrie destinul si vor merge mai departe.

Te plangi des? Iata cum te afecteaza acest obicei!

Nu barfesc

Aceasta este o calitate minunata care, din pacate, le apartine doar celor care sunt inteligenti emotional. Acestia considera ca o discutie pe la spatele cuiva nu este doar nepoliticoasa, ci si neinteligenta din punct de vedere emotional. Avand atatea lucruri minunate si interesante in jurul nostru, de ce am vrea sa vorbim despre viata celorlalti?

Iata 10 lucruri pe care nu le face un om inteligent

Stiu ca fericirea depinde doar de ei

Persoanele cu o inteligenta emotionala crescuta nu asteapta ca cei din jur sa le faca fericite, ci stiu ca in ele este adevarata putere si sursa de fericire. Si asa este, caci, pana la urma, nici familia, nici prietenii, nici partenerul de viata nu te pot face fericita. Este minunat sa-i ai alaturi, insa nu sunt esentiali pentru a fi pe deplin fericita pentru ca fericirea este ceva ce vine din interior si depinde doar de tine.

Aceste 7 lucruri indica puterea unei femei

Stiu sa refuze5-lucruri-pe-care-nu-le-fac-oamenii-inteligenti-emotionali-2_result

Te-ai saturat sa desfasori activitati sau sa te inconjori de oameni de la care nu ai niciun beneficiu? Daca ai inteligenta emotionala ridicata, inseamna ca poti sa spui „stop”. Aceasta categorie de oameni selecteaza foarte atent persoanele de care se inconjoara si sunt capabili sa refuze oferte ademenitoare doar pentru simplul fapt ca nu este ceea ce-si doresc. Nu sunt calici, hapsani si nici egoisti. Cateodata insa este bine sa invatam sa refuzam si nu doar pe ceilalti, ci si pe noi insine.

Daca ai o zi mai proasta si nu-ti place ce vezi in oglinda, iata cum ar trebui sa gandesti! Click aici!

Text: Madalina Manole