52% dintre romanii testati in cadrul Lunii Inimii prezinta valori ale colesterolului ce depasesc limita maxima

52% dintre romanii testati in cadrul Lunii Inimii prezinta valori ale colesterolului ce depasesc limita maximaIn Luna Inimii, in urma testarilor gratuite oferite de Becel si Medsana, din 6.600 de romani care si-au masurat nivelul de colesterol total 52% au fost descoperiti cu valori peste limita maxima – 200 mg/dl. In anul 2011, Organizatia Mondiala a Sanatatii ne-a situat pe locul 3 la nivel european in ceea ce priveste decesul ca urmare a bolilor cardiovasculare. 63.2% dintre persoanele depistate cu valori crescute ale colesterolului sunt femei, iar aproximativ 90% dintre acestea au varsta mai mare de 40 de ani.

In Bucuresti, s-a inregistrat cel mai mic procent al persoanelor cu un nivel crescut al colesterolului total – 46.2% dintre cei care au participat la testari. La polul opus, procentul cel mai mare de persoane cu un nivel al colesterolului peste limita maxim? s-a inregistrat in Craiova – 69.2%, urmand Sibiu, cu 58% dintre cei testati, Oradea – 55%, Ploiesti – 54.7%, Constanta – 53.6%, Iasi – 52%, Suceava – 49%, Brasov – 47.8%, Cluj – 47.7%, Timisoara – 47% si Galati – 46.4%.

 

Text: Ruxandra Raica

noiembrie 19th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate