6 factori care afecteaza negativ libidoul

res-6 factori care afecteaza negativ libidoul - PRINCIPALACu siguranta, multe femei trec la un moment dat printr-o criza in relatia de cuplu cauzata de lipsa dorintei sexuale. Cu toate ca isi iubesc in continuare partenerul, nu mai simt aceeasi atractie sexuala ca la inceput, fapt ce le creeaza numeroase frustrari. In acest moment, organismul, de fapt, striga dupa ajutor, confruntandu-se din umbra cu o situatie toxica. Pe langa faptul ca libidoul variaza pe parcursul vietii, trebuie luati in calcul o serie de factori care isi pun amprenta in mod negativ asupra experientei sexuale.Stresul

Stresul ne afecteaza mai mult decat ne putem imagina, atacandu-ne atat frumusetea, cat si sanatatea. S-a observat ca, in perioadele stresante, atractia sexuala si libidoul scad dramatic, studiile argumentand intocmai aceasta afirmatie. Stresul conduce la cresterea nivelului de cortizol, fapt ce implica scaderea hormonilor responsabili cu activitatea sexuala.

Deshidratarea

Probabil nu te-ai fi gandit niciodata la acest aspect, insa iata ca intre libidoul scazut si deshidratare exista o legatura. Lipsa apei din organism impiedica buna lubrifiere a vaginului si, in plus, determina aparitia oboselii, factori ce influenteaza in mod negativ dorinta sexuala.

Alimentatia

Studiile au demonstrat ca intre alimentatie si dorinta sexuala exista o reala legatura. Astfel, asa cum exista alimente care potenteaza libidoul, tot asa exista si alimente care reduc dramatic apetitul sexual daca sunt consumate in exces. In aceasta categorie intra carnea rosie, prajelile, soia, menta, chinina si, in general, toate alimentele bogate in zaharuri si grasimi. De asemenea, alcoolul consumat in cantitati mari conduce la pierderea poftei pentru sex.

Fumatulres-6 factori care afecteaza negativ libidoul - SEC

Unul din efectele nocive ale fumului de tigara vizeaza afectarea vaselor de sange. Acestea se ingusteaza si astfel nu mai permit oxigenarea celulara eficienta. Rezultatul este un flux sangvin slab catre organele sexuale, cu impact negativ asupra libidoului.

Lipsa somnului

Asa cum spuneam si mai sus, oboseala inhiba apetitul sexual, iar aceasta poate aparea pe mai multe fonduri, cel mai important fiind somnul putin sau de proasta calitate. Problemele cu somnul nu afecteaza doar libidoul, ci si stilul de viata, sanatatea, performanta sau relatiile cu cei din jur.

Sedentarismul

Lipsa activitatii fizice, mai bine zis sedentarismul, poate conduce la diminuarea libidoului. Pe de alta parte, este dovedit ca persoanele care s-au ingrasat au un apetit sexual scazut, rezultat ce provine intr-o oarecare masura si din cauza faptului ca astfel se reduce stima de sine.

Text: Madalina Manole