7 beneficii pe care pomelo le aduce sănătății

Originar din Asia, fructul pomelo este bunicul grepfrutului. Acest fruct din familia citricelor este nativ din Malaezia și Asia de Sud-Est, dar a fost introdus în multe regiuni tropicale, precum California, Florida și Hawaii. De asemenea, mai poartă și denumirea de “pulmetto”, “shaddock”, “French chadec”, “Malayan limau besar”, “Bali lemon” și “Chinese grapefruit”. Un adevărat izvor de sănătate, pomelo este bun… în toate! Mai jos va prezentăm 7 dintre multele motive pentru care ar trebui să consumați pomelo.

Farmaciştii Catena recomandă Multivitamine si Minerale Naturalis, un supliment alimentar sub forma de comprimate efervescente care contine un mix de 17 vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului.Sărac în calorii

Pomelo are 0% grăsimi și 72 de calorii (190 grame) – motiv pentru care este ideal în regimurile de slăbire! Mai toată lumea a auzit de dietă cu grepfrut; atât grepfrutul, cât și pomelo conțîn o enzima care ajută la arderea grăsimilor. Această dietă presupune consumul unui pomelo înainte de fiecare masă.

Vitamina C

Toate citricele au vitamina C, iar pomelo nu face excepție. Studii recente au demonstrat faptul că vitamina C întărește sistemul imunitar, atunci când acesta este slăbit din cauza stresului. Și, deși vitamina C nu poate vindecă răceală, poate ajută la împiedicarea dezvoltării anumitor complicații, cum ar fi infecțiile pulmonare sau pneumonia.

Antioxidanți

Pomelo este plin de antioxidanți despre care se crede că ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și la protejarea împotriva unor boli – inclusiv boli de inima și cancer – deoarece aceștia ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism.

Lupta împotriva cancerului

Chinezii folosesc coajă de pomelo la multe feluri de mâncare. Coajă fructului este foarte bogată în bioflavonoide, care ajută la oprirea răspândirii celulelor canceroase în organism.

Menține inima sănătoasă

Pomelo are 410 mg de potasiu per porție, care la fel ca și vitamina C joacă un rol important în sprijinirea inimii. Potasiul – mineral esențial care reglează nivelul tensiunii arteriale.

Pomelo antiîmbătrânire

Grepfrutul și pomelo conțin spermidină – substanță ce este găsită și în spermă umană. Un studiu de laborator a constatat că spermidina protejează celulele împotriva îmbătrânirii. Pomelo este este o resursă bogată de nutrienți antiîmbătrânire. Extractul de pomelo combate ridurile, precum și îmbătrânirea pielii, făcând-o să arate mai tânăra.

Beneficii în medicină

Mestecat încet, pomelo vindecă mahmureala. În Malaezia și Filipine, există o loțiune din frunze de pomelo folosită pentru a trata rănile și umflăturile. Filipinezii, de asemenea, o folosesc pe post de sedativ. Chinezii folosesc întreagă plantă pentru a face medicamente care vindecă tusea, răul de mașină și indigestia. O pastă din coajă de pomelo și ghimbir poate atenua durerile articulare.