8 pași pentru o piele hidratată și tonifiată în sezonul cald

Vara a venit, iar principalul tău interes este să-ți bronzezi pielea uniform, fără să o arzi, și să o menții tonifiată, hidratată, cu un aspect sănătos. Pentru a obține toate aceste rezultate este important să urmezi niște pași simpli.

Astfel, ținând cont de dorințele tale, ți-am pregătit un articol care sperăm să te inspire în îngrijirea pielii, în sezonul cald. Așa cum spuneam, o piele vizibil sănătoasă se poate obține urmând următorii pași:Pasul #1 – Hidratarea

Probabil nu este prima data când auzi că un minimum de doi litri de lichide pe zi te menține sănătos. Apa este principalul constituent al organismului, reprezentând aproximativ 55-60% din greutatea corporală a bărbaților adulți și 45-50% din greutatea corporală a femeilor adulte. Din cantitatea totală de apă consumată, aproximativ 30% provine din alimente, iar restul de 70% din băuturi. Apa este importantă pentru menținerea unui echilibru în organism.

Atunci când apare deficitul de aceasta, putem experimenta simptome precum: gura uscată, oboseală, lipsă de energie, dureri de cap și de slăbiciune în picioare, dar și pielea devine ternă. Apa reușește să mențină pielea tonifiată, elastică, luminoasă și vizibil sănătoasă. Pe de altă parte, lichidele cu îndulcitori, precum băuturile carbogazoase, scad din luminozitatea pielii, o fac să pară mai obosită și pot fi cauza apariției celulitei.

Pasul #2 – Mișcarea

Nu mai este niciun secret faptul că atât timp cât îți dorești să arăți bine și să ai o piele tonifiată și luminoasă, trebuie să faci cel puțin o oră de mișcarea intensă pe zi. Mișcarea nu doar că tonifică pielea, dar îi oferă și strălucire și elasticitate.

Pasul #3 – Protecția

Protejarea pielii de razele nocive ale soarelui are o influență pozitivă asupra pielii pe termen lung. În sezonul cald, când pielea nu este protejată de razele UV cu produse SPF, acesteia nu doar că se arde și crește riscul de apariție a cancerului de piele, dar apare și îmbătrânirea prematură a acesteia. De aceea, este foarte important să protejăm dermul ori de câte ori ieșim din casă.

Pasul #4 – Exfolierea

Un gomaj natural, care să exfolieze pielea la trei, patru zile ajută la curățarea în profunzime a acesteia. În plus, îi oferă o senzație de prospețime și o revitalizează. După această exfoliere cu produse dermato-cosmetice speciale sau naturale, precum zațul de cafea cu ulei de măsline, produsele aplicate ulterior se vor absorbi mai ușor în stratul cutanat. Astfel, pielea va arată mai tonifiată și mai hrănită.

Isolated shot of pleasant looking woman covers eye with sponge, keeps lips rounded, has naked well cared body, bugged eyes, wears white towel, isolated over pink background, blank space aside

Pasul #5 – Curățarea

Când vorbim de curățarea pielii ne referim inclusiv la cea a tenului. Acest obicei trebuie să fie ca spălatul pe dinți, să se întâmple de două ori pe zi, în fiecare dimineață și seară, cu ajutorul unei ape micelare precum cea de la Naturalis.

Micelele ce se regăsesc în această apă au un centru puternic hidrofob, care se caracterizează prin prezența unei regiuni polare și apolare.

Acestea au rolul de a stabiliza regiunile hidrofobe ale mai multor molecule, atrăgând astfel impuritățile din stratul cutanat și lăsând pielea curățată în profunzime și hidratată.

Totodată, curățarea întregului corp cu un produs hidratant precum Gelul-cremă de duș Tonifiant cu ulei de caise și extract de tei,pielea devine mai catifelată, mai strălucitoare și mai elastică.

Pasul #6 – Suplimentarea colagenului

Colagenul este o componentă esențială a țesutului conjunctiv, responsabilă de menținerea fermității și elasticității pielii. Odată cu trecerea anilor, capacitatea organismului de a produce colagen scade, iar acest lucru afectează integritatea țesuturilor.

Drept urmare, pentru a oferi elasticitate pielii, strălucire și suplețe părului, dar și pentru unghii întărite este recomandată suplimentarea dozei de colagen produsă de organism, cu ajutorul unor suplimente precum Benesio BeautyCell.

Pasul #7 – Ritualul zilnic de îngrijire

În acest ritual de îngrijire intră curățarea și hidratarea zilnică a pielii. Hidratarea pielii înseamnă nu doar consumul de lichide, ci și folosirea constantă a unor produse de îngrijire pentru piele normală sau predipsusă la uscare. Aici vorbim despre creme și loțiuni, ape micelare pentru ten și alte produse pe bază de apă.

Pasul #8 – Alimentația

Dieta realizată corect, cu alimente prospete, stă la baza sănătății pielii. Pielea se poate hidrata cu ajutorul legumelor și fructelor și poate căpăta o culoare frumoasă, datorită beta-carotenului din acestea. De asemenea, unele fructe și legume conțin vitamina C, cel mai bun antioxidant pentru piele împotriva îmbătrânirii premature. Totodată, proteinele din carne au rolul de a menține pielea tonifiată mai mult timp.

foto: freepik