90 de ani de insulina, marcati prin ajutorarea persoanelor aflate in dificultate

shutterstock_22953475S-au implinit 90 de ani de la introducerea pentru prima data a insulinei in tratamentul pacientilor cu diabet si, in acelasi timp, 20 de ani de cand Lilly (prima companie farmaceutica ce a comercializat insulina pe scara larga)  pune la dispozitia pacientilor romani tratamente inovatoare. Cu aceasta ocazie, Lilly a anuntat parteneriatul strategic de responsabilitate sociala pe care l-a facut cu fundatia United Way Romania.

20 de voluntari angajati ai companiei Lilly au renovat un imobil al asociatiei Sf. Ana, folosit de tinerii si adolescentii cu dizabilitati mintale. In plus, Lilly isi sustine angajatii care vor sa faca voluntariat alocandu-le zile libere suplimentare in acest scop. Mai mult, la fiecare donatie facuta de un angajat Lilly catre United Way, compania doneaza o suma echivalenta, dubland in acest fel contributia pentru a ajuta cat mai multe persoane aflate in dificultate. O initiativa laudabila, prin care se acorda ajutor nu doar financiar, ci si prin implicarea concreta a oamenilor in cauzele sociale, pe care am vrea sa o vedem pusa in aplicare la cat mai multe companii.  La nivel global, Lilly se implica deja de mai bine de 90 de ani in astfel de cauze.

Tot cu aceasta ocazie, am aflat de la Luca Visini, Directorul General al companiei, ca Lilly pregateste 12 tratamente inovatoare pentru diverse afectiuni, care sunt acum in ultima faza de testare. Trebuie sa stiti ca Lilly pune la dispozitia publicului toate rezultatele cercetarilor pe care le face in domeniul sanatatii pentru descoperirea celor mai bune tratamente ale diverselor boli. Acestea pot fi gasite pe site-ul www.lillytrials.com.

 

Text: Bianca Badescu