Accesorii rămase în istoria modei

Ce ne-am face fără accesorii? Ele sunt sarea și piperul ținutelor, le dau culoare și personalitate, sunt diferite pentru fiecare ocazie în parte, iar de unele dintre ele nu vrem să ne despărțim nici în ruptul capului. Când vine vorba despre celebrități, accesoriile lor devin o semnătură, iar mai apoi o moștenire. N-am putea vorbi despre Coco Chanel fără ale ei perle, despre Audrey Hepburn fără balerinii negri sau despre Elizabeth Taylor fără prețioasele sale bijuterii.Șiragul de perle Coco Chanel

Începând cu prima colecție de bijuterii Mademoiselle din 1932, perlele reprezintă un trademark al lookului à la Chanel și au influențat generații de designeri, modele și femei din toată lumea. Dacă la început perlele erau artificiale, mai apoi Coco Chanel era rareori văzută fără un șirag veritabil în jurul gâtului. Iar astăzi perlele nu sunt numai purtate ca atare, ci și aplicate pe diferite piese vestimentare.

Balerinii lui Audrey Hepburn

Androgină, cu sprâncene proeminente, cu o tunsoare pixie, cu mult bun gust și delicată, Audrey Hepburn este o figură emblematică a eleganței. A luat lecții de balet încă de mică, dar viața a dus-o pe un alt drum. Emblematici sunt și balerinii negri, custom-made de către Salvatore Ferragamo, pe care Audrey îi purta cu pantaloni, dar și la fustele midi.

Lady Gaga și platformele Alexander McQueen

În 2010, Lady Gaga interpreta melodia Bad Romance în cadrul prezentării de primăvară-vară Alexander McQueen, iar modelele defilau purtând platforme Armadillo, considerate o extensie a picioarelor celei care le poartă. Gaga le-a purtat și ea mai apoi în videoclipul piesei, dar și la evenimentele de covor roșu. Și s-au potrivit de minune stilului său avangardist, ieșit din tipare.

Pantofii Manolo Blahnik & SJP

Pantofii semnați Manolo Blahnik și-au câștigat renumele datorită personajului Carrie Bradshaw din îndrăgitul serial Sex and the City. Nu avem cum să uităm superba pereche albastră de stiletto, din satin, cu aplicații prețioase. Dar, dincolo de ecrane, Sarah Jessica Parker este și ea o împătimită a brandului cu care și-a lansat propria colecție de pantofi numită SJP.

Jackie Kennedy îndrăgea ochelarii de soare

Un fashion icon, Jacqueline Kennedy Onassis purta întotdeauna ochelari de soare, pe care-i ținea într-un bol mare, pe holul de la intrarea din casă, iar de fiecare dată când pleca lua de acolo câte o pereche. Ochelarii de soare oversized au devenit astfel semnătura ei, completându-i aproape toate aparițiile, dând naștere stilului Jackie O.

Elizabeth Taylor purta bijuterii opulente

Frumoasa Elizabeth Taylor purta bijuterii opulente și avea o slăbiciune pentru pietrele prețioase. Deținea o colecție impresionantă de diamante, rubine, safire, smaralde, seturi și broșe semnate Cartier, Bvlgari etc. Multe dintre ele au fost primite în dar de-a lungul vieții și i-au bucurat sufletul.

Gulerele de blană = glam Marilyn Monroe

Marilyn Monroe purta cape și gulere din blană pe care le asorta rochiilor de seară. Cu părul buclat și zâmbetul la purtător, Marilyn a fost un sex-simbol și continuă să inspire și astăzi femeile din toată lumea. Celebră a rămas și declarația ei: „Dă-i unei femei pantofii potriviți și va cuceri lumea!”.

Brigitte Bardot și fundele din păr

Născută în Franța, Brigitte Bardot s-a afișat cu fel de fel de coafuri, care mai de care mai îndrăznețe și, în general, cu foarte mult volum. A reușit să transforme banala bentiță neagră într-o piesă must-have, iar dintr-o simplă panglică își făcea întotdeauna cele mai frumoase funde pe care le prindea în părul său, adesea messy. Iar în încheiere, deși nu putem spune că este un accesoriu clasic, paharul de vin cu care Rihanna a apărut pe post de poșetă ar putea face și el istorie…

Text: Ruxandra Dumitrescu