Aerobicul te scapa de „colaceii” de pe burta

1a5an6vkIn urma unui nou studiu s-a constatat faptul ca exercitiile aerobice sunt cele mai eficiente exercitii in lupta cu grasimea abdominala.

Grasimea abdominala este cunoscuta in comunitatile stiintifice sub numele de „grasime viscerala”, ce este situata adanc in cavitatea abdominala si umple spatiile dintre organele interne. Aceasta grasime a fost asociata de-a lungul timpului cu un risc crescut de boli de inima, diabet si anumite tipuri de cancer.

 “Am facut acest studiu in ideea de a identifica cea mai eficienta forma de exercitiu pentru a scapa de grasimea abdominala”, a adaugat Cris Slentz, autorul principal al studiului.

 

Cercetatorii de la Duke University Medical Center au efectuat o comparatie intre mai multe exercitii aerobice, de rezistenta fizica si in final o combinatie intre cele doua. In urma studiului, oamenii de stiinta au constatat faptul ca exercitiile aerobice imbina perfect activitatea fizica, intensitatea exercitiilor fizice si rezistenta, lucru care ajuta la pierderea grasimii abdominale, care este foarte daunatoare sanatatii.

“Rezisten?a are o influenta mare in imbunatatirea si cresterea masei musculare”, a mai adaugat Slentz.

“Dar dac? sunteti supraponderali – doua treimi din populatie este – si doriti sa scapati de grasimea abdominala, exercitiile aerobice sunt alegerea cea mai buna, pentru ca ard mai multe calorii decat alte sporturi”.

Atunci cand efectuezi exercitii de aerobic, nivelul de colesterol creste, indicand astfel un grad ridicat de protectie impotriva afectiunilor cardiovasculare.

Text: Andreea Popescu