Afrodiziace care incing atmosfera in dormitor

Viata sexuala satisfacatoare este vitala pentru ca o relatie de cuplu sa fie fericita, alaturi de alte aspecte esentiale. Atunci cand barbatul incepe sa aiba dificultati in a-si mentine erectia sau libidoul este din ce in ce mai scazut, afrodiziacele sau produsele pentru potenta devin o solutie la indemna.
Din cele mai vechi timpuri, alimentele cu efect afrodiziac au fost pretuite de oameni. Daca unele dintre acestea ofera beneficii in ceea ce priveste recapatarea dorintei erotice si duc la imbunatatirea performantelor sexuale, in cazul altora miturile au dainuit peste timp. Este cazul stridiilor, care sunt numite afrodiziace din simplul motiv ca aduc aminte, prin forma lor, de zona genitala feminina. La fel, despre consumul de alcool exista convingerea ca te relaxeaza si te face mai activ in pat, doar ca efectul demonstrat stiintific este contrar: alcoolul este inhibitor, asa ca rezultatele in dormitor vor lasa de dorit, cel mai probabil.
Multe dintre substantele naturale cu efect afrodiziac se regasesc in ziua de azi in compozitia tratamentelor si remediilor pentru redobandirea virilitatii:Muira puama

Stimulent puternic, muira puama este cunoscut si sub denumirea de „lemnul potentei‟, fiind extras din scoarta arbustului cu acelasi nume, care creste in jungle amazoniana. Este folosit si in tratamentul afectiunilor neuromusculare, gripei si problemelor menstruale. Ca afrodiziac are efect benefic asupra libidoului, sustine erectia prelungita si ferma, crescand astfel performantele sexuale masculine.

Tipuri de lubrifianti care intensifica placerea sexuala

Ardei iute

Substanta din ardeiul iute care stimuleaza terminatiile nervoase si accelereaza pulsul se numeste capsaicina. Din acest motiv, ardeiul iute este aliment afrodiziac, cu rol important in producerea endorfinelor, numite si moleculele fericirii, care produc senzatia de placere. Un efect similar se produce si in cazul usturoiului si piperului.

Ginseng

Radacina de ginseng este folosita de mii de ani atat ca medicament, cat si ca afrodiziac. Aceasta contine substante ca panaxim, schingenin si panaquilon, care sustin activitatea inimii, a sistemului nervos si buna desfasurare a fluxului hormonal. Studiile au indicat faptul ca ginsengul este un afrodiziac eficient atat pentru femei, cat si pentru barbati.


Arginina

Arginina este un aminoacid care se gaseste in stare naturala in nuci, ciocolata, orez brun, stafide, seminte de susan si floarea soarelui, alimente bogate in proteine. Asigura dilatatia vaselor sangvine si afluxul de sange spre organele genitale, favorizand erectia si excitatia. Vestea buna este ca actiunea sa este benefica pentru ambele sexe.

Branca ursului

Branca ursului este o planta raspandita in padurile din Europa, inclusiv in Romania, in scop terapeutic fiiind folosite radacina, semintele, florile, mugurii sau frunzele. Poate fi administrata sub forma de pulbere, tinctura, macerat sau decoct, si este folosita in ameliorarea unei game diverse de afectiuni, printre care frigiditate, impotenta, sterilitate (atat in cazul femeilor cat si a barbatilor), anxietate, menopauza instalata prematur, boli venerice de tipul Gonoree, Sifilis, Chlamidya etc.


Sofran

De peste 2500 de ani, sofranul este cunoscut pentru proprietatile sale afrodiziace, primele informatii in acest sens fiind descoperite in vechi scrieri chineze. Este considerat un adevarat hormon vegetal, gratie proprietatilor asemanatoare cu ale testosteronului, si are efect de stimulare a zonelor erogene.
Farmacistii Catena recomanda suplimentul alimentar Potent Forte pentru activarea energiei naturale si cresterea tonusului fizic, intelectual si sexual. Mai multe detalii despre produs gasiti aici.
Text: Oana Baltoc