Agenda plina pentru Marina Almasan: a lansat cartea „Cu ricsa prin orasul viitorului”, iar de luni revine cu „Femei de 10, barbati de 10”

Cunoscutul om de televiziune Marina Almasan este, ca intotdeauna, extrem de activ profesional. Joi, 28 septembrie, si-a lansat cartea „Cu ricsa prin orasul viitorului” – Jurnal de Calatorie la Seul, un periplu plin de aventuri prin Coreea de Sud, volum pe care l-a dedicat familiei.

Autoarea si vedeta de televiziune a povestit cu prilejul lansarii, desfasurata la un restaurant din Capitala, ca timp de sapte zile, cat a durat calatoria sa prin Coreea de Sud, a filmat zeci de lucruri interesante si ca impresiile notate zilnic au facut ca volumul de calatorie sa se contureze la intoarcerea acasa in mod firesc. Cartea aparuta cu sprijinul Catena contine si un DVD realizat pe baza imaginilor din Coreea de Sud.

La eveniment au fost prezenti si prieteni ai autoarei, printre care actorii Eugen Cristea si Ion Haiduc, dar si cantareata Sanda Ladosi.„Femei de 10, barbati de 10” revine la TVR 2

Daca saptamana aceasta, Marina Almasan a lansat o noua carte, de luni, 2 octombrie, revine la TVR 2 alaturi de bunul sau coleg Mircea Radu, la carma emisiunii „Femei de 10, barbati de 10”, pe un nou tronson orar, de la 16.40. Cei doi se declara gata sa abordeze alaturi de invitati cele mai interesante probleme ale zilei, de luni pana joi.

„Ne pregatim sa reincepem seria emisiunilor. Am fost fost „avansati in grad”, in sensul ca am migrat dinspre dimineata, spre dupa-amiaza, de la ora 16.40. Speram ca, astfel, mai multi telespectatori TVR 2 vor avea acces la emisiunea noastra. „Femei de 10, barbati de 10” ramane un meci intre cele doua „armate”, cea a femeilor si cea a barbatilor. Vom lua in discutie diverse teme legate de viata de zi cu zi a romanului si vom incerca sa vedem in ce masura putem sa ne explicam diverse situatii, sa gasim raspuns la unele intrebari. Asa vom vedea daca gandim asemanator, sau diferit, noi, femeile, fata de ei, barbatii in ceea ce priveste lumea care ne inconjoara”, a marturisit Marina Almasan.

Asa cum ne-am obisnuit, tabara barbatilor va fi condusa de Mircea Radu, despre care Marina Almasan spune ca este un „partener excelent de prezentare”. In prima editie „Femei de 10, barbati de 10”, telespectatorii TVR 2 vor cunoaste doi invitati speciali: actrita Manuela Harabor si poetul Lucian Avramescu.

„O sa incercam sa fim, in primul rand, spumosi si sa folosim arma pe care amandoi o detinem – simtul umorului – pentru ca, asa cum spunea Caragiale, „nimic nu loveste in ticalosi mai mult ca rasul”. Slava Domnului, sunt destui cei care ne fac viata amara in jurul nostru. Ii vom depista si ii vom pune la zid in fiecare emisiune, alaturi de personalitatile pe care le vom avea invitate. Obligatoriu, o femeie de 10 si un  barbat de 10”, a adaugat Marina.

Text: Oana Baltoc