AlcoHelp, aliatul impotriva consumului abuziv de alcool

 

AlcoHelp, aliatul impotriva consumului abuziv de alcool Programul AlcoHelp a fost lansat in noiembrie 2009 de ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor), principala organizatie non-guvernamentala din Romania, care ofera servicii in domeniul adictiilor.

AlcoHelp este primul centru online din Romania pentru consiliere si interventie de tip e-health, adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool. www.alcohelp.ro este un instrument gratuit de preventie, interventie si orientare catre servicii specializate, usor de folosit, care garanteaza confidentialitatea si anonimatul celor care il acceseaza. Astfel, AlcoHelp isi propune:

  • Sa previna aparitia in viitor a consumului abuziv de alcool la cei care in prezent consuma alcool fara a avea probleme;
  • Sa ofere tehnici si instrumente terapeutice cu ajutorul carora cei care acum abuzeaza de alcool sa realizeze reducerea consumului de alcool ai a consecintelor negative asociate;
  • Sa ofere un sprijin direct, prin intermediul e-mail-ului catre specialistii ALIAT si forumului de discutii moderat de specialisti, celor care au probleme legate de consumul de alcool.

Proiectul vizeaza cresterea accesibilitatii interventiilor in domeniul prevenirii si tratamentului consumului problematic de alcool in randul populatiei aflate (conform studiilor realizate pe populatia romaneasca) la cel mai mare risc, si anume adultii tineri, cu venituri peste medie, care traiesc in mediul urban.

Avand in vedere datele Agentiei Nationale Antidrog, conform carora 1 din 4 persoane adulte pot, la un moment dat, consuma abuziv alcool, numarul beneficiarilor este estimat la aproximativ 1 milion de persoane.

decembrie 16th, 2010 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate