Alege-ti ochelarii de vedere in functie de forma fetei!

ochelari-forma-fataPentru cei mai multi dintre noi, verdictul medicului de a purta ochelari de vedere pentru tot restul vietii este de-a dreptul inspaimantator. Insa situatia nu va fi chiar atat de deprimanta daca vei sti sa-ti alegi ochelarii potriviti formei fetei tale, care sa fie atat moderni, cat si functionali. Astfel, vei imbina utilul cu placutul si vei reusi sa transformi un mic defect intr-o adevarata calitate, iar aprecierile celor din jur nu vor intarzia sa apara. Descopera mai jos care este forma fetei tale si alege-ti perechea de ochelari adecvata.Ochelari pentru fata ovala

Persoanele care au fata ovala se pot considera norocoase pentru ca lor li se potriveste aproape orice model de rama pentru ochelari, mai putin cea perfect rotunda, care poate ascunde prea mult din trasaturi. O alegere potrivita in acest caz presupune purtarea ochelarilor cu rama egala cu latimea fetei, astfel incat sa impiedici alungirea vizuala a chipului. Tine cont ca o fata ovala este mai mult lunga decat lata, iar barbia este mai ingusta decat fruntea. Probeaza cu lejeritate toate modelele de ochelari pe care le ai la dispozitie si opteaza pentru cei care iti plac mai mult. Tu poti face asta!

Ochelari pentru fata rotunda

O fata rotunda are lungimea egala cu latimea, iar obrajii si barbia au forma voluptoasa. Astfel, pentru a minimiza trasaturile si a crea iluzia de alungire si subtiere, alege rame de ochelari in forme geometrice. Ramele dreptunghiulare, patrate sau ascutite sunt cea mai buna recomandare. Daca vrei sa fii cool, indrazneste sa alegi o rama in forma de fluture sau ochi de pisica, transparenta in zona nasului. Culoarea ramei ar trebui sa fie cat mai inchisa pentru a orienta atentia catre aceasta si mai putin catre trasaturile pline ale fetei.

Ochelari pentru fata patrata

Fata patrata se defineste printr-un maxilar proeminent, o frunte si o barbie late, aspecte care se pot echilibra usor prin alegerea unei rame de ochelari potrivite, care sa dea senzatia de fata lunga si ascutita. Astfel, opteaza pentru lentile ovale sau rotunde, cu rame subtiri in nuante de crem sau maro. Poti purta cu lejeritate ochelarii de tip aviator sau cei cu rame supradimensionate. Evita modelele patrate sau dreptunghiulare care vor accentua si mai mult colturile fetei.

Ochelari pentru fata in forma de inima

O fata in forma de inima presupune o frunte lata si un maxilar ingust si delicat, motiv pentru care, prin forma ochelarilor, trebuie sa obtii un echilibru intre cele doua trasaturi. Alege lentile ovale, care sa fie mai late in partea de jos, si rame simple si subtiri in culori deschise, care sa-ti ofere un aspect atragator. Evita ochelarii accesorizati sau in forma de ochi de pisica, deoarece acestia pot strica armonia intregului chip.

Ochelari pentru fata in forma de diamant

Aceasta tipologie faciala presupune o frunte si barbie inguste, in timp ce maxilarul si pometii sunt iesiti in relief. Tot ce trebuie sa faci pentru a echilibra trasaturile este sa optezi pentru ochelari cu lentila lata in partea de sus si ingusta la baza, care sa creeze iluzia de frunte mai lata. Alege rame groase, in forma de ochi de pisica sau fluture, insa, daca decoratiunile sunt acceptate, evita ca ramele sa fie foarte colorate.

Text: Madalina Manole