ALIAT, cu sprijinul financiar al HEINEKEN Romania, lanseaza programe de interventie psiho-sociala

ALIAT, cu sprijinul financiar al HEINEKEN Romania, lanseaza programe de interventie psiho-socialaALIAT, cu sprijinul financiar al HEINEKEN Romania, va deschide 5 centre de interventie psiho-sociala in 5 spitale de pe teritoriul Romaniei.  Centrele vor oferi servicii medicale complementare interventiilor din spital si vor fi adresate pacientilor care au un consum problematic de alcool sau sufera de afectiuni asociate consumului abuziv de alcool.

Noutatea centrelor consta in faptul ca acestea vor functiona in spitale generale si nu  in spitale de psihiatrie, fiind dedicate exclusiv tratarii psiho-sociale a afectiunilor  cauzate de consumul problematic de alcool, de catre specialisti deja formati in domeniul tratarii dependentei de alcool. Deschiderea centrelor AlcoInfo are ca scop dezvoltarea unui sistem de servicii comunitare de sanatate mintala, sistem gandit sa functioneze pe termen lung.

Serviciile oferite de aceste centre sunt complementare celor oferite de spitale. Ele sunt gratuite pentru orice persoana care este inregistrata in sistemul national de asigurari de sanatate si care sufera de un consum problematic de alcool sau/si de afectiuni asociate acestuia.

 

Text: Andreea Popescu

august 1st, 2012 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate