Alina Sorescu si Alexandru Ciucu: viata in doi… si jumatate

prIncipalaEa… blonda, trasa prin inel si cu ochi albastri. El… inalt, chipes si cu un zambet fermecator. Amandoi talentati, cu cariere de succes si independenti. Nu ii unesc doar aceste caracteristici, ci si dragostea pe care si-o poarta, devotamentul fata de familie si o mandrete de fetita, Elena Carolina, puiul cuplului Alina Sorescu – Alexandru Ciucu. Am stat de vorba cu cei doi despre cariera si familie si am aflat lucruri interesante pe care va lasam sa le descoperiti si voi.

 Tonica: Cum s-a schimbat viata voastra de cand a venit pe lume micuta Elena Carolina?

Alina: Viata noastra este cu totul alta de cand suntem 3. Ma uit in ochii ei in fiecare zi si ma simt fericita. Simt ca viata mea este acum completa. Abia asteptam sa scot la iveala resursele de dragoste din sufletul meu. Imi place sa fiu mama, simt ca pot sa daruiesc toata iubirea de care sunt capabila. Si primesc totodata dragalasenia si puritatea copilului meu.

 

 Tonica: Este fetita voastra, sa spunem asa, cea mai grea „misiune” de pana acum?

Alina: Este cea mai complexa misiune, sa-i spunem. E si greu, daca e sa ne referim la noptile nedormite, la perioada de alaptat, la grija pe care i-o port fetitei mele, mai ales ca e primul nostru copil si sunt multe necunoscute. Dar mai presus de aceste aspecte este o misiune frumoasa, o munca ale carei roade le vom culege impreuna odata cu trecerea anilor.

 

Tonica: Pe langa faptul ca sunteti parinti, sunteti si artisti, faceti parte din showbizzul autohton si aveti si afaceri. Nu va este teama ca, la un moment dat, s-ar putea sa pierdeti momente importante din viata copilului vostru?

Alina: Perioada primelor 8 luni de viata ale Carolinei i-am dedicat-o in totalitate si voi fi si in continuare foarte implicata in cresterea ei. Mama mea este ajutorul meu de nadejde, astfel incat sa imi pot relua si eu usor-usor activitatea profesionala. Conteaza mult prea mult cea mica pentru mine, imi doresc mult prea mult sa-i fiu aproape, asa ca nu se pune problema sa pierd momentele importante. Am avut de cand ma stiu o viata organizata si sper sa o pot mentine asa si de acum incolo.

Alexandru: Cred ca este imposibil sa fii prezent in toate momentele cresterii copilului tau, si sa ai si o viata echilibrata. Nu cred ca este sanatos sa-ti traiesti viata prin experientele propriilor copii, chiar daca la prima vedere poate parea imbietor. Si, desi in aceasta perioada, Alina si mama ei sunt mult mai implicate in ingrijirea Elenei decat mine, va veni cu siguranta momentul cand aportul meu in cresterea si educatia fetitei, va contrabalansa aceasta situatie.

 

secundaraTonica: De cand a venit pe lume fetita voastra, mai aveti timp si pentru voi?

Alina: Mai greu, dar incercam. E absolut necesar si timpul dedicat cuplului, asa ca ne-am propus ca atunci cand exista sa fie de calitate, adica sa facem lucruri interesante impreuna.

Alexandru: Tocmai pentru a nu uita de noi mai organizam cate o vacanta doar pentru noi doi. Cea mai recenta a fost in Anglia.

 

Tonica: Credeti ca exista secretul unei vieti de familie perfecte? Care sunt principiile dupa care va ghidati?

Alina: Oooo, ce bine ar fi daca ar exista o reteta. Cred ca, totusi, pentru o armonie de lunga durata sunt necesare respectul si intelegerea.

Alexandru: De acord.

Tonica: Va mai doriti copii?

Alina: Da, sigur ca da.

Alexandru: Inca doi, cel putin.

Tonica: Ce planuri de viitor aveti?

Alina: Vrem sa ne construim casa la care visam de ceva timp, eu imi reiau in aceasta toamna activitatea la Atelierul meu de Muzica pentru copii, de care mi-a fost dor. Imi doresc, de asemenea,  sa pun in aplicare ideile la care m-am tot gandit in ultima perioada si imi mai propun sa ma reapuc de sport si intretinere corporala.

Alexandru: Colectia 2015, Casa, prezentarea colectiei.

Tonica: Le-ati putea da un sfat tuturor celor care isi doresc sa devina parinti?

Alina: Cred ca fiecare stie ce este mai bine pentru propria persoana. Dar cred ca totusi este important sa nu amane foarte mult, pentru ca iti e mai simplu sa integrezi un copil in viata ta cand esti mai tanar. Si sa nu se panicheze pentru ca totul se invata.

Alexandru: Cei care isi doresc copii, sa-i faca daca se poate, cand sunt tineri, pentru ca o cariera se poate cladi si mai tarziu, dar anii nu ti-i mai da nimeni inapoi. Si un sfat pentru Alina, sa nu se panicheze pentru ca totul se invata!

 

Text: Ruxandra Dumitrescu