Anca Bucur, Miss Fitness Universe

Anca Bucur, antrenor si consultant in fitness, este singura romanca dublu medaliata in fitness la finala mondiala „Miss Fitness Univers“, concurs anual care se desfasoara la Miami. In anul 2011 Anca a impresionat juriul si a castigat titlul suprem, iar in noiembrie 2013 i-a cucerit din nou pe americani, acordandu-i titlul Miss Fitness Universe la categoria profesionisti. Este vorba despre Campionatul Mondial de Fitness intitulat “Fitness America” care a avut loc in Las Vegas.            Cum a pornit la drum?

Inca de la a varsta de 3 ani, Anca a inceput sa ia lectii de balet, dar visul sau era sa faca parte din Centrul Naţional Olimpic de la Deva. La 7 ani a inceput sa se antreneze pentru gimnastica artistica, dar dupa alți 3 ani a simtit ca o reprezenta cu adevarat era gimnastica aerobica. A fost selectionata in Lotul Naţional de Tineret din Constanţa. A castigat medalia de bronz pe echipe si s-a clasat pe locul 4 la individual la Campionatele Mondiale de Gimnastica Aerobica din Bulgaria. In 2005 a devenit membra a Lotului Naţional de Seniori, dar, chiar inainte de Campionatul European si-a rupt umarul drept si a fost nevoita sa intrerupa antrenamentele pentru o perioada. La sfarsitul anului 2006, a decis sa se retraga din Lotul Naţional de Aerobic si a devenit un instructor de fitness si aerobic.

 

Un palmares impresionant

 

Printre titlurile castigate de Anca se numara locul I la Miss Fitness Universe, Florida SUA, locul IIi la Miss Fitness America World Championship, Las Vegas, locul II la Paris Fitness Europe si la Rome Fitness Europe si locul I si titlul suprem la Miss Fitness Universe Miami, categoria profesionisti. Recent, in iunie 2014, Anca Bucur a cucerit Locul II la finala mondiala a Miss Fitness Universe de la Miami. Practic a facut schimb cu americanca pe care o invinsese anul trecut.Anca a trecut prin mai multe probe si a obținut nota cea mai buna cu exercitiul la a carui coregrafie a lucrat singura. A intruchipat personajul Xenei, prințesa razboinica, costumul sau fiind creat deCatalin Botezatu. Se pregateste insa ca in toamna sa castige finala concursului “Fitness America” din Las Vegas.

 

Cum reuseste?

 

Intrebare la care sexy-antrenoarea de fitness trebuie sa raspunda aproape zilnic. Miscarea este pe primul loc. Lucreaza cate 6 -7 ore pe zi. Am cel putin 4 sedințe de antrenament pe zi, iar la acestea se adauga si programul meu personal de antrenament. Inainte de competiții mai adaug doua ore de pregatire specifica. Trebuie sa lucrezi in egala masura tot corpul, iar exercitiile difera in funcție de grupele musculare, de forma in care esti, de rezistența. Conteaza sa se vada corpul lucrat, ca este natural, placut si feminin. Nu urmez un regim alimentar, ci am un stil de viata sanatos. Am invațat multe despre alimente si cum sa le asociez. Stiu ce imi face bine si ce nu. Respect niste reguli, e simplu…” – a spus cea care a cucerit lumea la propriu si la figurat in primul rand prin naturalețe. “Iubesc naturaletea si frumusetea care vin din interior. Care este atu-ul meu? Unii imi spun ca am brațe frumoase, altii imi fac complimente referitoare la abdomen sau la picioare. Eu cred ca simetria este atu-ul meu”. Si totusi, Anca aproape ca a uitat gustul inghetatei si nu calca niciodata intr-un fast food.

 

Realizator: Oana Georgescu

Text: Oana Georgescu

Operator:  Stefan Anghel

Editor:  Mihai Hanganu

Foto: Sebastian Oros, arhiva personala a Ancai Bucur