Ateneul Roman colorat in roz, culoarea sperantei

Catena sustine evenimentul-simbol al luptei impotriva cancerului de san, „Iluminare in roz”, organizat de Fundatia Renasterea. Cu ocazia Zilei Nationale de Lupta impotriva Cancerului de San si a implinirii a 18 ani de activitate dedicata Sanatatii femeii, Ateneul Roman va fi iluminat in culoarea roz, luni, 1 octombrie, de la ora 19:00.

De 18 ani, Fundatia Renasterea se adreseaza acestei probleme in Romania prin Programul de Prevenire si Depistare Precoce a Cancerului de San si Col Uterin, sustinuta in fiecare an de Catena. Astfel, prin centrele sale medicale si prin unitatile mobile de diagnostic, Fundatia a reusit sa ofere servicii medicale pentru zeci de mii de femei.Controlul medical anual si mamografia sunt esentiale

Milioane de femei au fost, de-a lungul timpului, informate cu privire la importanta efectuarii controalelor medicale regulate si a adoptarii unui stil de viata sanatos, prin intermediul zecilor de campanii de constientizare pe care Fundatia le-a desfasurat.

Scopul evenimentului este de a reaminti femeilor importanta controlului medical anual si al mamografiei in depistarea precoce a cancerului de san.