Bagaciosii

Bagaciosii  Niciodata nu mi-au placut bagaciosii. Oamenii care nu au altceva de facut decat sa se preocupe de vietile celorlalti. Oamenii care nu-si pot vedea de treburile lor si atat.

 Unde lucreaza vecinul si cat castiga, cine cu cine se cearta si pe ce tema, ce masina are cutare si de unde a avut bani sa si-o ia, cine are musafiri, cine sunt musafirii si de ce au venit?

Sunt doar o infima parte a intrebarilor care-i motiveaza si care ne dau noua, celor lipsiti de asemenea curiozitati, batai de cap.
        Mi-am permis sa pun la punct un bagacios intr-o seara, cu o intrebare simpla: „de ce va intereseaza?”. Nu a stiut sa-mi raspunda, dar m-a privit cu ciuda. Si uite asa mi-am atras oprobriul comunitatii de bagaciosi de la mine din bloc si din blocurile vecine. Ma saluta sau imi raspund la salut dand maruntel din buze. Imi vine sa zambesc, dar brusc imi dau seama ca …nici bagaciosii nu ma plac.
    Curata lipsa de farmec!

 

Text: Alina Niculescu

ianuarie 30th, 2014 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate