Barbatii cu burta au risc crescut de a experimenta disfunctii sexuale si ale tractului urinar

Barbatii cu burta au risc crescut de a experimenta disfunctii sexuale si ale tractului urinarBarbatii care au talia groasa sunt supusi riscului de a experimenta disfunctii sexuale si urinari frecvente, a aratat un studiu realizat de Centrul Medical Weill Cornell din New York.

Acest studiu indica faptul ca obezitatea la barbati nu le afecteaza doar inima si metabolismul, ci si sanatatea urinara si sexuala. “Rezultatele arata ca obezitatea la barbati – care a devenit o epidemie globala in crestere – le afecteaza starea de bine intr-un mod profund”, a declarat E. Darracott Vaughan Jr., cercetator in cadrul studiului.

Acest studiu sugereaza ca pierderea in greutate poate sa ajute barbatii sa-si depaseasca problemele de aceasta natura. Cercetatorii spun si cat este nevoie sa piarda acestia din circumferinta taliei: 6,4 cm sunt suficienti pentru a constata ameliorari ale problemelor sexuale si urinarilor frecvente.

In studiu au fost analizate cazurile a 409 barbati care sufereau de probleme urinare (urinare frecventa, dificultate la urinare), pe care i-au intervievat si in legatura cu sanatatea lor sexuala.

 

Text: Bianca Badescu

august 2nd, 2012 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate