Barbatii diagnosticati cu cancer revin mai repede la serviciu fata de femei

shutterstock 41016448O echipa de cercetatori a Universitatii din Aix-Marseille a descoperit ca barbatii isi reiau mult mai repede activitatile zilnice, mersul la serviciu, dupa ce au primit diagnosticul de cancer, fata de femei, independent de severitatea bolii sau de conditiile de la serviciu. In cadrul studiului, cercetatorii au putut observa diferentele dintre cele doua sexe: in cazul barbatilor, la sase luni dupa ce au primit diagnosticul, mai mult de o treime au ales sa mearga la serviciu, in timp ce doar un sfert dintre femei au ales sa faca acest pas.

Aceasta revenire la serviciu are un procent si mai insemnat in randul barbatilor casatoriti. Acest lucru ar putea reflecta o constrangere in ceea ce priveste barbatii insurati, priviti drept sustinatorii, stalpii familiei.

Diferenta salariilor intre barbati si femei ar putea explica, de asemenea, de ce femeilor le ia mai mult timp sa se intoarca la serviciu fata de barbati. Tocmai pentru ca femeile nu beneficiaza de niciun stimulent, de un salariu pe masura, prefera sa nu isi reia activitatile de serviciu si sa stea acasa.

Text: Ruxandra Raica