Barbatii, mai predispusi sa sufere un deces ca urmare a cancerului

Barbatii mai predispusi sa sufere un deces ca urmare a canceruluiBarbatii sunt cu 50% mai predispusi sa sufere un deces din cauza cancerului fata de femei, potrivit unei statistici globale. Datele publicate de catre Cancer Research UK arata ca mai mult de 4,6 milioane de oameni mor din cauza cancerului in fiecare an – echivalentul a 126 de barbati la fiecare 100.000, comparativ cu cele 3,5 milioane de femei care mor ca urmare a cancerului, adica 82 de femei la fiecare 100.000.

Europa Centrala si de Est sunt regiunile unde rata barbatilor care mor de cancer este mult mai mare comparativ cu cea a femeilor.

Cel mai des intalnite tipuri de cancer cu impact la nivel mondial sunt: cancerul de plamani, ficat, stomac si colon. In plus, statisticile demonstreaza ca 14 milioane de oameni sunt diagnosticati anual cu cancer. Mai mult, barbatii prezinta cu un sfert mai multe sanse sa fie diagnosticati cu aceasta afectiune fata de femei. Cancerul este responsabil de 16% din totalul deceselor la nivel mondial. Varsta este cel mai frecvent factor de risc, iar stilul de viata joaca, de asemenea, un rol important. La nivel mondial, consumul de tutun a fost responsabil de o suta de milioane de decese secolul trecut.

 

Text: Ruxandra Raica